TransAlp Frank 2011 verslag vrijdag -etappe 6

Ponte di Legno – Kaltern, 1 juli 2011
144.0 km met 2966 hm
Gereden tijd: 4:56
Daguitslag: 14e bij Masters
Algemeen klassement: 9e met 27:10:41.
Kaltern ligt op 490 hm.

“Een pechdag”
Met afdalingen waarin we steeds net de aansluiting misten en een lekke band tot slot was dit een pechdag, die ons in het algemeen Masterklassement heeft teruggeslagen van de 7e naar de 9e positie.

We zullen het er mee moeten doen. Vooral op de pechmomenten was de teleurstelling groot en een vloek uit onmacht het resultaat. Als je weer in het hotel bent en tot rust komt onder het genot van een fantastisch uitzicht en lekker weertje, dan is dat gelukkig weer snel vergeten en overheerst een voldaan gevoel dat we weer heelhuids de dag hebben doorstaan.

Het was een pittige etappe, met veel lastige afdalingen. Na een paar enge momenten gisteren in de afdaling van de Mortirolo, was ons doel vandaag geen risico’s te nemen. De snelheid waarmee veel mannen (en ook vrouwen) naar beneden knallen is opvallend. Vandaag en morgen doen wij dat even niet. Gevolg was dat we 2 keer de groep, waar we mee klommen, hebben moeten laten gaan, en behoorlijk inleverden op onze positie in het veld. Een ander Nederlands koppel, dat we in de laatste afdaling (van de Gempenpass op 95 km) moesten laten gaan, eindigde 10 minuten voor ons!

Ander opvallend punt: de hartslag, die bij mij soms lang hoog kan zijn in beklimmingen, komt niet meer in de buurt van het omslagpunt. In de lange klim vandaag fietste ik in D2 (145 per minuut). Blijkbaar zijn andere zaken limiterend. Over de snelheid zijn we niet ontevreden. Tuurlijk gaat’t niet zo snel als wanneer je nog fris bent, maar normaal zou ik met 145 slagen/minuut echt niet zo snel kunnen.

Morgen de laatste etappe naar Arco. Geen uitrijden naar de finish, zoals in ‘de Tour’ de laatste dag naar Parijs is. Er zal weer gewerkt moeten worden. Jeroen en ik hebben er alle vertrouwen in dat’t ons morgen wel lukt om de 9e plek te behouden en daarmee onze ambitie, om bij de 1e 10 te eindigen, waar te maken.

Tot morgen dus.

Frank

advertenties