TransAlp 2011 Frank Scheffer – verslag laatste etappe

De 7e en laatste etappe van de Transalp; Naturns – Arco, 115,3 km met 2150 hm
In een tijd van 3:37:20 (gem. 32 km/hr)
Totaaltijd Transalp: 30:48:02
Dagklassering: 8e in Masters
Eindklassement: 8e in Masters
Arco ligt aan Gardemeer op 200 hm

“Een mooi einde”

Het zit erop. Jeroen en ik zijn gefinisht in een tijd en klassering die ons tevreden stemt. Het liep vandaag zoals het hoort te lopen: voorspoedig.
We hadden wat goed te maken van gisteren en waren beiden gefocust op een goede klassering vandaag. En hadden daar ook vertrouwen in.
Als’t dan lukt geeft’t veel voldoening.

Het was zonnig en niet te warm vandaag. Een niet te zware etappe, maar nog altijd met een aantal hoogtemeters die een cyclo niet misstaat. Er moest gewoon hard gewerkt worden. We begonnen met een klim van 900 m naar de Mendelpass. Volle bak erin dus. We klommen goed en passeerden onze concurrent die op 10e plek stond. Zolang we die achter ons houden is een 9e plek in het klassement veilig. De afspraak was dat alleen ik de bidonnen zou bijvullen op beide waterpunten. Daarmee verkleinen we de kans dat we in de afdaling de aansluiting missen. Ik daal iets sneller af dan Jeroen. Deze aanpak was een succes. Na de Mendelpass konden we ons goed consolideren in het veld. Bij de volgende klimmen reden we voorin mee van een groep van 15 a 20. In de slotafdaling naar Arco, met fantastisch uitzicht op het Gardameer, verloren we aanluiting, maar met de finish in zicht is dat niet erg en bleef het tijdsverlies beperkt.

Mooie finish. Handjes omhoog. En de nodige felicitaties en emoties. Rondom ons waren diverse nederlandse team gefinisht. Fotootjes nemen. Oege en Geert even spreken over hun topoptreden in deze Transalp (2e in de Masters). Heerlijk gevoel dat’t er op zit. En ruim onze ambities gehaald met een top 10 klassering, zelfs 8e. Daar kun je mee thuiskomen.

Terugkijkend veel positiefs, met:
– niet gevallen, niet ziek geworden of geblesseerd geraakt, geen spierpijn, benen zijn goed gebleven
– fantastisch weer, slechts 1 nacht regen, paar dagen behoorlijk warm.
– super hotels gehad, op mooie locaties met goed ontbijt en kamers.
– goed teamwerk, Jeroen en ik voelen elkaar goed aan, geen ruzies gehad.
– goede organisatie, logistiek goed geregeld, pastaparty was merendeels goed.
– een hoge eindklassering, die we niet hadden verwacht.

Maar ook wel minder positieve dingen:
– er werd hard gefietst, elke dag moest max gereden worden.
– enkele moeilijke afdalingen, waar te hard gereden werd en sprake was van onveiligheid.
– lekke band gehad.
– paar keer aansluiting in afdaling gemist.
– naast een vreemde man geslapen en af en toe een arm in het gezicht gehad.

En nu? Het afsluitende feest en prijsuitreiking. Nog 1 overnachting in een hotelkamer tegen een berg met uitzicht op het Gardameer. En dan terug naar huis. De fietsen zojuist ingeleverd, die per vrachtwagen naar Zuid Duitsland Sonthofen gaan. Morgenochtend eerst uitslapen en dan gaan wij ook per bus naar Sonthofen, waar de auto staat. Dan terug naar Nederland. Zal vroeg in de maandagochtend worden eer we thuis zijn.
En ja, dan moet er weer gewerkt worden.
Maar slechts 1 week, daarna gaan we aandacht geven aan het gezin met 2 weken Turkije. Die zijn de afgelopen tijd wel wat tekort gekomen. Excuus daarvoor.

Volgend jaar weer? Het was een fantastisch avontuur. Die moet eerst verwerkt worden.

Na de zomer hebben we nog enke wedstrijden. Wellicht naar Zwitserland. En dan begint half september het ATB seizoen weer. Met de strandraces.

 

advertenties