Trainingskamp Mallorca 2011 update

Cycloteam.nl kleppers & Maas~Waalers op Mallorca

 

Een selecte groep cycloteam.nl kleppers en Maas~Waalers zijn woensdag afgereisd naar Mallorca. Onder fantastische weersomstandigheden zijn daar de nodige trainingskilometers al weer gemaakt. Het zal niemand verbazen dat ultra fietser Henry van Vught (volop in voorbereiding voor Bart’s 24!) de top aanvoerd in het kilometer klassement (t/m zaterdag 548,2). De eerste dagen moest iedereen er aan geloven en werden direct de hoogste toppen van Mallorca opgezocht. Criquelon topper, Dirk Keynemans, jongeling Andre van Tilborg en Henry van Vught geven elkaar bij het klimmen maar weinig toe. Daarachter kwam de eerste dag verrassend Wim van Tuijl als beste klimmer naar voren, direct gevolgd door Adriaan van Londen, Erik Satter en Joop Kosters. De dagen daarop wisselden de posities zowel in de top als daarachter regelmatig, zodat het elke dag weer spannend is. Ook de strijd voor de rode lantaarn was spannend en ging tussen Teus van Tuijl, Willem van Gameren en Gerrit van Os, waarvan de laatste vooralsnog de winnaar is. Om de zwaar beschadigde spieren weer enigzins op orde te krijgen was private masseur Eric van Falier dit jaar ook weer van de partij.

 

Het toeval wilde dat collega MaasWaalers Frankie en Zeger ook hun trainingsweek op Mallorca doorbrachten en wel bij Fred (wr 268,8 km/uur) Rompelberg.

 

Zaterdag sloten Zeger en Jos Nederlof aan bij de groep voor een mooie etappe naar Petra. Frankie had zijn fiets toen al aan de wilgen gehangen. Hoogtepunt was een binnendoorroute die in Parijs Roubaix niet zou misstaan. Zoals elke etappe werd ook deze weer afgesloten met een kop-over-kop afsluiting.

 

Genoeg over het fietsen. Ander belangrijk vermaak is het bezoek aan de plaatselijke horeca Jolideis waar eigenaar Guan en Anna ons bezoek weer als een hoogtepunt van hun seizoen beschouwen. Hier wordt de avond gevuld met het nuttigen van herstelbiertjes en het zingen van nederlandse smartlappen.

 

Oh, ja… we verblijven ook dit jaar weer in Hotel Leo. Dit 3 sterrenhotel heeft een hoog zestig plus gehalte, een lage wifi dichtheid, maar verder is het erg fiets vriendelijk en zou je bijvoorbeeld je fiets mee onder de douche kunnen nemen.

 

We kunnen ook weer een “Joop-actie” aan zijn lijstje toevoegen. Joop vond dat zijn fiets slecht schakkelde maar kwam er bij nadere inspectie achter dat hij de 13 en 14 omgewisseld had. Verder had Henry veel tubeles vrouwen op het strand zien liggen en zijn er wel veel windmolens hier op Mallorca maar heb je hier volgens Henry weinig aan als er geen wind staat. Teus wint de prijs voor de mooiste demarage en heeft Dirk het mooiste Gucci brilletje.

 

advertenties