Trainingskamp Gran Canaria verslag dag 3

Op de derde dag van het cycloteam trainingskamp 2011 stond buiten alle inmiddels bekende rituelen ook de aankomst in de villa op het programma. Door zakelijke verplichtingen kon hij helaas niet met de groep afreizen afgelopen woensdag maar wilde de zonnige trainingen voor geen goud missen waardoor hij een aparte heenvlucht had geboekt.

Na het ontbijt van half negen werd er gestart met twee groepen, de ene groep bestaande uit ome Willem, Daan en Gijb hadden zich voorgenomen een klein rondje van ca. 2 uur te maken in het warme zuiden richting Puerto Rico. De grotere groep onder leiding van navigator Erik zou een langere lus van ruim 105 kilometer gaan rijden die door het binnenland richting het midden v/d eiland en terug via de zuid-oostelijke vleugel zou voeren.

Ome Joop bleek ondanks de zware training van gisteren weinig verval te kennen. Op de eerste hellingen was hij wederom niet te houden waarbij hij bijval kreeg van Erik, Leon, Peter en Christian (in willekeurige volgorde!) die om beurten de knuppel in het hoenderhok gooide. De groep kwam hierbij doorlopend op de rekker terecht. Nieuwkomer Sjoerd demonstreerde wederom zijn daalkunsten die hij in 6 jaar heeft opgebouwd in de Zwiterse Alpen. Een bijnaam als “de adelaar” zou hem hierdoor zeker niet  misstaan.
Na de middagstop in San Bartolome, splitste de groep wederom op in tweeen waarbij de groep Erik, Ramon en ome Joop er een extra 30 km tegenaan wilde gooien. De groep Leon, Sjoerd, Fred, Wilco, Peter en Christian namen hierbij de route langs de kust richting het zuiden. Hierbij werden ze getrakteerd op een flinke wind over een glooiend terrein waarbij voor het eerst in de afgelopen dagen in mindere mate sprake was van “klimmen”. De retourreis voor deze laatstgenoemde groep draaide uit op een oud-Hollandse “waaierkoers” op de snelweg;  tegen de wind in bleef het tempo 40+ door het stoempwerk van diverse tempobeulen op kop.

Eenmaal bijna thuis werd er besloten aan de boulevard op Playa de Ingles nog gezamenlijk wat te drinken (zie ook hiervan onderstaand de foto´s!!!!). Voor het diner hadden Daan en Martijn de nodige boodschappen ingeslagen om wederom een koningsmaal op tafel te kunnen toveren. Wilco bleek wederom een perfecte sous-chef te zijn door het ontbreken van chef-kok Jeroen die helaas nog steeds door griep geveld is..Hopelijk is ook hij morgen weer gezond en wel v/d partij!

Onderstaand de persoonlijke beleving van Erik van deze dag:

Na met onze kuiten over de Playe de Maspalomas te hebben geparadeerd, zetten we koers naar de bergen. De eerste klim van de dat loopt in 2 etappes, eerst klimmen we vals plat tussen de cactussen naar de Mirador de Fataga. Vai een snelle afdaling  rijden we een dal in een soort Lucky Luke landschap.  Na dit voorproefje begin het vanaf Artedara nu echt. Even tijd om even met Leon te sparren.  Na de top zoeven we naar het terras in San Bartolome. De afdaling via Santa Lucia is weer prachtig maar begint ook wat te spetteren. Bijna onderaan kunnen de inkorters rechtstreeks terug.  Dat is inmiddels de meerderheid. Alleen Ramon, Joop en ik gaan voor de 2e klim naar de Alto de Las  Canadilas. Eerst nog een leuk kronkel weggetje over de lava uitlopers naar Aguimes, dan linksaf over een grof asfaltweggetje de berg tegemoet. Daar hangt een loodgrijs deken boven en ik begin te twijfelen of het wel zo’n goed idee is. Het is een mooie klim die ik niet had willen missen. Het wegdek ondergaat een metamorfose dat is fijn voor de afdaling. Op de top houdt het op met zachtjes regenen, maar desondanks is het genieten van een woest door kloven uitgesneden landschap! We keren nat en koud terug in Santa Lucia, dus geen goed moment voor een cola stop, dit tot teleurstelling van Joop.  Terugklimmend naar de Alto de Fataga, drogen we weer op, en is het nu goede moment voor de inwendige mens. Joop blijkt over de grootste inwendige mens te beschikken als in een mum van tijd een Twix en Kittekat en bord spaghetti soldaat gemaakt worden. Nog even opletten geblazen als een natte afdaling met olie is besmeurd, maar het dorpje Fataga hebben  we een andere micro klimaat bereikt en over een kurkdroge weg, zoeven terug naar Artedara, even in de beugels naar de Mirador en rest alleen een korte duik naar Maspalomas.

 

advertenties