Trainingskamp Gran Canaria verslag dag 2

De tweede dag van het trainingskamp laat zich niet makkelijk samenvatten, het volgende verslag is hier toch een poging van..
´s Ochtends werd er zoals afgesproken om half negen aangeschoven voor het ontbijt. De verzorgers hadden niks aan het toeval overgelaten en waren bij het doen van de inkopen overal aan gedacht; van diverse soorten vers brood en beleg, eitjes tot ontbijtgranen en vruchtensappen. Kortom een serieuze wielermaaltijd want: ’s avonds eet je als een bedelaar, ’s middags als een prins maar ’s ochtends als een KONING (zoals ons aller bekende ultrabike klepper Henry altijd predikt…)!
Na het ontbijt stonden de kleppers te trappelen voor vertrek om 10 uur. Door de twee wijzen uit het oosten (resp. Dinxperlo/Wierden), Erik en Ramon was een mooie lus uitgezet van ca 140 km, deze lus kon echter ook in een 100 km en een 80 km versie gereden worden wat gezien de vele hoogtemeters die overbrucht moeten worden en de uiteenlopende geluiden binnen de groep goed van pas kwam. Na de koffie bij Mogan splitste de groep zich waardoor er ook weer verschillende verhalen ontstanden, waarvan akte onderstaand.

Groep Erik(Joop, Leon):
Na de koffie draaien we links af voor een mooie soepele klim over de Degollada de Aldea, en dito afdaling. Na San Nicolas klimmen we vanaf bijna zeeniveau naar Artenara, het hoogstgelegen dorp van het eiland. Dit is andere koek. Door een woest landschap hobbelen we over een slecht wegdek op en af omhoog. De watervoorziening laat op zich wachten, en Artenara lijkt steeds verder weg, als in een droom waarin je hard aan het rennen bent maar niet van de plaats komt. Maar het landschap vergoed veel. In Artenara aangesterkt met gefrituurde kip en veel cola. Maar de tijd tikt door en er liggen nog paar klimmen op onze weg. Nadat Joop de man met de hamer heeft verslagen komt nu de pechduivel langs. Na 2 lekke banden, wordt het haasje repje om voor het donker om onze villa te bereiken. Maar de barbecue is al warm, aanvallen dus!


Groep Christian (Ramon, Sjoerd, Wilco, Peter, Fred):

Onze 6-koppige groep hield er vanaf de afsplitsing een mooi gematigd tempo op na waardoor de onderlinge verschillen niet te groot werden. Helaas kregen zowel Sjoerd als Christian te kampen met een lekke band waardoor het tempo doorbroken werd…Er werd ook in deze lus afgerekend met de illusie dat er op het eiland “vlak” gereden zou kunnen worden; elke meter is OP of AF! Na een tweetal lange klimmen en een lange afdaling reste de slotklim van de dag, het venijn zat ‘m in de staart!

Groep Willem (Gijb):
Een schitterend eiland, het is mijn eerste keer op pad met de mannen van cycloteam..We gingen vandaag met 12 man op pad. Eerst langs de kust en daarna het binnenland in. Na ca. 37km een bakje koffie op met z’n allen. Daarna werd de groep in drieen gesplitst.
Ik ging samen met Gijb op weg naar een supermooie klim vna 1000 meter, wel opletten in de afdaling. We waren na 84 kilometer weer terug in ons vakantiepaleis met een zeer voldaan gevoel.

De groepen Christian en Willem kwamen vlak na elkaar binnen en werden hierbij in de villa opgewacht door masseur Hans, gelegenheidschef Daan en begeleider Martijn. Jeroen was helaas geveld door een aardige griep waardoor ook hij flink gezweet had deze 2e dag (Ten tijde van dit verslag is hij weer aan de beterende hand na een dagrust van 6 uur slaap). De heren begeleiders hadden een complete bbq voorbereid met veel vlees en diverse salades. Ook de lege wijnflessenvoorraad werd weer verder uitgebreid. Ondertussen was het grote wachten nog steeds op de groep Erik/Joop/Leon, inmiddels waren ze ruim 3 uur later als de 2e groep en was het feestmaal al in volle gang. Rond zeven uur kwamen de mannen eindelijk binnen en konden ook zei aanschuiven. Zelden zijn er zoveel uiteenlopende sterke verhalen over de tafel heen gegaan op een ct trainingskamp..

advertenties