Even voorstellen: Joost Hoetelmans

Hallo, ik ben Joost Hoetelmans (22/06/1975) uit Zaltbommel en een nieuwe member v.h. Cycloteam. Ik ben sinds 2000 terecht gekomen in het fietswereldje door eens met een vriend mee te gaan kijken die mtb-wedstrijden reed.

De eerste keer vond ik het al prachtig om te zien en stond ik flink aan te moedigen (bij de bar J). De 2e keer gaf ik al de nieuwe bidons aan, echt iets voor mij dus dat fietswereldje!

Zelf ook snel een MTB gekocht en zo wat gaan fietsen totdat er ook een racefiets bijmoest en ik meer en meer ging fietsen. Vooral de wintertoertochten en weekendjes weg waren én zijn activiteiten die ik prachtig vind. Ook rijd ik weleens een wedstrijdje of marathon, ben inmiddels in NL, D, B, CH geweest om daar deel te nemen aan grote mtb-marathons. Komend jaar ga ik proberen buiten mijn werk om in Brakel mee te rijden bij de B’s en ook probeer ik hier en daar een mtb-koersje mee te pakken. In juli zal ik de Dolomiti Superbike mtb-marathon in Italië gaan rijden.

Vanaf dag 1 ben ik me gelijk voor al het mooie materiaal gaan interesseren en na 2 jaar fiets en sleutel ervaring in de schuur begonnen in de werkplaats bij Altek in Zaltbommel. Via daar terechtgekomen bij Van Tuyl in Bruchem en dat is de plek waar ik mocht werken aan de fietsen van allerlei wielrenners en mtb’ers die gewoon toerden, maar ook wedstrijdrenners die veeleisend waren m.b.t. hun materiaal. Hier ben ik later ook de verkoop bij gaan doen.

In de zomer van 2007 ben ik benaderd door Adri van Houwelingen om eens mee te gaan met de Rabobank wielerploeg, want daar zochten ze een nieuwe mechanicien. Zo ben ik na een geslaagde stage in de Dauphine Liberé van dat jaar op 1 september 2007 in vaste dienst getreden bij een van de grootste en mooiste professionele wielerploegen van de wereld!

Heb inmiddels al heel wat landen gezien en heel veel mooie koersen en momenten meegemaakt. Het leuke is niet alleen het sleutelen aan en meedenken over bepaald materiaal, maar ook de omgang met de renners, leiding en andere collega’s is allemaal schitterend.

Wie kan er nu zeggen dat ie de dag voor Milaan – SanRemo nog is gaan losfietsen met de uiteindelijke winnaar van La Primavera!

Nog één van de hoogtepunten tot nu toe was het winnen van de Giro d’Italia in 2009 met Denis Menchov, dit was echt iets bijzonders, zeker ook omdat 1 van de soigneurs daar mij die zondag een beetje ontroerd zei: Goh, al 26 jaar in het vak en nu winnen we eindelijk een grote ronde…het was mijn 2e jaar pas!

Ik heb wel vaker opgeschreven wat ik allemaal meemaak op de fiets, maar ook de belevenissen op en in de koers wil ik proberen op een andere manier te gaan brengen dan jullie van TV of iets gewend zijn. Dit wil ik nu ongeveer eens per maand of zo op www.cycloteam.nl beschrijven. Ook zal ik proberen er uiteraard een leuk fotootje bij te doen. Voor de geïnteresseerden zou ik zeggen: Veel leesplezier!

Joost

 

advertenties