De eerste GROTE ronde van 2011

De eerste GROTE ronde van 2011

 

Zo, nog een dagje en dan ga ik weer aan 1 van mijn lange trips van 2011 beginnen, De Giro d’Italia staat weer voor de deur, het is alweer het 4e jaar op rij dat ik naar deze koers toe ga als mechanicien en zie er weer naar uit!

 

Zelf heb ik de laatste tijd redelijk wat kunnen fietsen en ik ben best tevreden met hoe het gaat, inmiddels mijn Cycloteam debuut op de weg (letterlijk en figuurlijk) en in het bos gemaakt en veel goede reacties gehad op het Groen Gele tenue, in Brakel nu 3x meegedaan. (6e, gevallen en 7e) Tijdens de 2e keer op “het baantje” door eigen schuld en een beetje regen tegen de vlakte gegaan maar zonder erg zoals onze Belgische vrienden zouden zeggen…Alleen een paar S-works schoenen van 2dgn oud naar de kloten en een achterwiel door de midden… inmiddels weer nieuwe schoenen dus we kunnen er weer vol voor gaan.

Ook al redelijk wat op de mtb gereden maar vooralsnog pas 1 wedstrijd, in Wageningen Bergrace gereden die ik als 66e algemeen en 17e master kon afsluiten. (ontevreden, had geen power…)

Met de Dolomiti Superbike in Juli ook al wat uren aan het maken en zo pas nog 105km op de Postbank gereden met de mtb wat ik vrij goed verteerde. (4.10uur met 1150hm)

 

Nu even een periode weinig fietsen voor mij want ik ga bijna 4 weken van huis zijn en tijdens mijn werk heb ik zeer weinig tot geen tijd om te trainen, dit is erg jammer omdat ik in zulke mooie gebieden kom komende maand. We gaan zo ongeveer het hele land door tot aan Sicilie toe!

We krijgen een ploegentijdrit, 2 individuele tijdritten (1 klim), 25km strade Bianchi (een soort wit gravel) en 7 aankomsten bergop dit jaar…veel spullen nodig en zelfs een aantal compact crankstellen. Om met 9 renners naar zo een ronde toe te gaan heb je per persoon 3 koersfietsen, 2 tijdritfietsen en zo’n 60 stel wielen nodig, Op al deze wielen liggen al tuben maar daar nemen we er ook nog 75 van mee want je weet maar nooit.

Bidonnen worden er bij warm weer zo’n 100 per dag gebruikt dus daar heb je er wel een paar duizend van bij…Ook een stuk of 30 kettingen, stuurlinten, remblokjes etc. gaan mee

 

Na een goede Tirreno Adriatico en ronde vh Baskenland hoop ik dat we hier weer veel moois kunnen laten zien en misschien ook nog een etappe meepakken. Het zal iig weer een mooie Giro worden met een mooie winnaar (Menchov weer?) en natuurlijk heel veel lekkere pasta’s die de renners (en personeel) de dag door moeten gaan brengen…

Ik zal iig proberen wat foto’s met beelden door te sturen via twitter: www.twitter.com/joosthoetelmans

 

Tot snel!

Groet,

Joost

Hieronder een foto na de gewonnen ploegentijdrit in Carrara tijdens de Tirreno Adriatico waar je buiten bubbels om ook een soort haaientand wint 😉

 

advertenties