Cycloteam.nl Dolomietenweek 2011 deel 1

Door: Joop Kosters
Datum: 04-07-2011

Cycloteam.nl Dolomietenweek 2011 deel 1

Kwartiermakers Dolomieten 2011

Kwatiermakers Erik, Ramon, Jos en Joop zijn na een zeer voorspoedige reis maandagmiddag gearriveerd in Italie. Nog maar net vertrokken in Rossum zei Joop: Sorry Erik maar we moeten even draaien, waarna Joop een overreden Haas oppakte en langs de kant van de weg zijn laatste rustplaats gaf. Na deze bijzondere en door iedereen gewaardeerde daad ging het richting Duisland. Tussendoor werd in Eslingen (Zuid Duitsland) nog een cultureel uitstapje gemaakt (met soort Vrijmarkt en veel hardrock muziek). Vervolgens werd overnacht in Nesselwang (zuid Duitsland) waar rupsje nooit genoeg (Erik) zijn naam eer aan deed. Dit keer niet met eten maar met bier drinken. Op de reis naar Italie toe had Erik diverse routes uitgestippeld middels Google-maps, diverse kaarten en natuurlijk zijn Garmin, welke overigens niet altijd vlekkeloos werkte, maar altijd wel bij de gele M van MacDonalds uit kwam. Overigens hadden ze in het grandcafe van MacDonalds redelijk koffie en kon je er (zo ondekte Joop) ook nog gratis cola drinken. Normaal moet je hiervoor eerst een beker kopen, maar de cola smaakt in een lege koffiemok net zo lekker.

Maandagmiddag direct een van de door Erik uitgestippede routes gereden. Een tocht over de Valparola, daarna afdaling van de Falzarego en over de Campalongo terug. Hoewel maar 50km zitten er wel 1700 hoogtemeters in. Bij terugkomt waren ook Koen Gruitrooij en zijn partner geariveerd. We weten weer waarom we hier gekomen zijn, mooi weer, fantastische vergezichten, heelveel afzien, lekker eten en onder het genot van een biertje de dag nog eens evaleren en een planning maken voor de komend dag. Bijgevoegde foto,s geven een eerste impressie.

Joop

Gruppo’s Koen, Jos, Peter en Christian

Hoewel gruppo Rupsje als eerste de vaste standplaats in La Villa bereikt hadden volgden (kort) daarna ook Koen en Janny die op doorreis waren van hun Marmotte week. Dinsdagochtend volgden Jos en Loes en Woensdagochtend volgden de groepen Peter(Wilco, Teus en Erik Matheij) en Christian & Tonny die al laagvliegend de eindbestemming bereikt hadden…
Gelijk bij aankomst werd er woensdag na een uurtje rust en een ontbijtje begonnen aan de eerste training : het sella rondje!
Deze training viel voor alle aankomers behoorlijk tegen, de lange zit had blijkbaar toch zijn tol geeist! Bij terugkomst stond er weer in no-time een complete Nasi maaltijd op tafel en ook de nodigde herstelbiertjes vonden weer gretig aftrek.

advertenties