Verslag dag 7 trainingskamp Menton 2010

 

Wat een dag!

Door: Leon van der Ster

De slotetappe was ook een waar spektakel. Met 140 km. in de gps een serieuze uitdaging. We werden vanochtend weer wakker met een stralend zonnetje en een hemels blauwe lucht. Er is daadwerkelijk in die zeven uur dat we onderweg waren geen wolkje te zien geweest! Het is dat de zon nog niet zo sterk is in deze tijd van het jaar, want anders waren we waarschijnlijk echt als een rode kreeft weer thuis gekomen. Nu zien we er gewoon gezond uit.

Ja, 140 kilometer met natuurlijk diverse Cols is na een weekje fietsen echt een beproeving (voor mijn gevoel had ik vandaag een Cyclo gereden!). Zoals elke dag begon de voorbereiding met het meenemen van het aantal repen en gelletjes van Sporteff. Hier rijden we al de gehele week op en op enkel een paar repen en gelletjes kun je gemakkelijk een dagje op de fiets doorbrengen.

 

Ramôn stuurde ons vandaag na een uurtje door een stukje ‘herkenbaar stads Holland’. We kwamen ergens in een achterwijkje terecht waar je echt ’s avonds niet wilt komen (overdag overigens ook niet, wat een troep lag (en liep) daar op de weg…).

 

Vervolgens trokken we verder de binnenlanden in en waanden we ons opeens ergens op een soort Parijs Roubaix parcours. Slecht asfalt met veel gaten in de weg, maar de gps gaf toch echt deze route aan. We gingen dus maar gewoon door. Komen we vervolgens eerst de Muur van Huy tegen om vervolgens nog even gelijk erachteraan een dubbele Keutenberg voor onze kiezen te krijgen (zie ook de foto). Zeker 25%+!! Leuke opwarmer…

 

Na onze ervaringen van de afgelopen week, wisten we dat we de Cols boven de 1100 meter links moesten laten liggen. Hier werd het ook echt koud en lag er vaak ook sneeuw. De Col de la Porte was één van de leukere Cols die vandaag, als een afwisselende bûtenblad training, werd aangepakt. Van de slotetappe van de aankomende Parijs – Nice hebben we vandaag zo’n 90 kilometer van de 119 gereden. Best een pittige route..

 

Uiteindelijk de laatste serieuze fietsdag toch bijna effectief 6 uur gefietst. Totaal weer een kleine 3000 hoogtemeters!

 

De ‘hersteldrankjes’ vielen deze keer zwaar op de maag…..

 

Morgen alweer de laatste dag van het Cycloteam.nl trainingskamp. Een beetje uitfietsen en dan aan het einde van de middag weer richting huis. We verwachten weer op zondagochtend vroeg in Rossum te arriveren.

 

We kunnen spreken over een zéér geslaagd trainingskamp. Samengevat:

–          Lekker weer met redelijk wat ZON en slechts 1 lichte regendag;

–          GEEN lekke banden;

–          GEEN valpartijen;

–          Lekker ETEN mede door chef-kok Daan;

–          De nodige HERSTELDRANKJES na afloop;

–          8 trainingsdagen met veel HOOGTEMETERS;

–          Een super LUXUEUS appartement;

–          En bovenal een heel PRETTIG gezelschap!

 

Volgend jaar weer?! Misschien dat er dan nog meer Cycloteam.nl leden belangstelling hebben?

 

Vanaf deze plaats ook een groot dankwoord aan onze trouwe sponsors en suppliers Sporteff, de Van Doorn Groep, Juijn (Rossum) en natuurlijk de Wagro voor hun bijdrage!

advertenties