Verslag dag 4 trainingskamp Menton 2010

Elke dag is een fietsdag, dus ook op rustdag

Door: Daan Holdrinet

Een dag uit het leven van (voor de verandering) Maas~Waalers!!

De beentjes begonnen al wat verschijnselen van vermoeidheid te tonen, na drie dagen op de pedalen te hebben gestaan.

Tijd voor een rustdag, zoals ook in het programma van de week stond. Achteraf gezien is er van echte rust niks gekomen, maar
hebben we een prachtige herstelrit gereden.

Zestig kilometer, met handjes op het stuur. Dat er halverwege een beklimming van 15% verscheen, was koren op de molen voor Christian, die even vergat dat het rustdag was. Lekker op de pedalen staan dus. Een schitterende afdaling later, met af en toe een natte plek op het wegdek, omdat het in de nacht flink had geregend, kwamen we aan in Ventimiglia, een Italiaanse kustplaats, die nog stamt uit de tijd van de Romeinen.
http://cache.virtualtourist.com/2137143-Ventimiglia_the_beautiful-Ventimiglia.jpg

Deze stad moest verkend worden en wel per fiets. Lekker op de klinkertjes rijden, onder de eeuwenoude stadspoort door. Fantasieën over een solo aankomst in de finale van een etappe in de Giro schoten door mijn hoofd. Ik zag mijzelf al aangemoedigd worden door hagen volk, die mijn naam scandeerden en met vlaggetjes stonden te zwaaien. Toen ik mijn ogen opende verscheen daar een prettig terrasje, vlak bij de eeuwen oude kathedraal, alwaar een bakkie werd besteld. Dat deze in een halve slok weg was, mocht de pret niet drukken. Wat is het leven van een eenvoudige wielerliefhebber toch goed.

De terugweg naar ons appartement in Menton liep voornamelijk bergafwaarts. Nog even een stokbroodje kopen en hiermee onder de arm de laatste halve kilometer naar ons luxe onderkomen afleggen.

Dit hele verhaal is zo uit mijn mouw geschud, maar aangezien ik vanwege het goede weer hele korte mouwtjes aan heb, is dit verslag ook lekker kort.

advertenties