Verslag dag 1 trainingskamp Menton 2010

Door: Leon van der Ster
Datum: 20-02-2010

Trainingsverslag dag 0 & 1 Menton:

 

Bij de seizoensplanning voor 2010 wilde Cycloteam.nl dit jaar twee trainingskampen houden. Beide trainingskampen werden ingepland in de Ardennen, alwaar Cycloteam.nl de laatste jaren kind aan huis is geworden. Helaas liet Koning Winter zich dit jaar nadrukkelijk zien en moest er uitgeweken worden naar een andere locatie. Dit resulteerde uiteindelijk in een luxueus appartement in Menton. Doordat het weer in heel Europa van slag is, was het maar de vraag of we in Zuid-Frankrijk met zonnestralen begroet gingen worden…

 

Enige nadeel wellicht is dat je er daadwerkelijk ook heen moet rijden. Dit had echter ook wel zijn charmes zo bleek. Op vrijdagavond werd er om 18.00 uur in Rossum afgesproken, alwaar Daan weer een voortreffelijk oud Hollands pannetje had voorbereid. De basis voor een goed trainingskamp is tenslotte ook goed eten! Een andere voorwaarde schijnt iets met rust te maken te hebben. Volgens Joop wordt de Tour namelijk toch in bed gewonnen. Nou, als je om 21.00 uur op vrijdag in de auto stapt en om 9.36 op zaterdag in Menton arriveert, is er van rust (of slapen) weinig gekomen. Redelijk brak arriveerden we dus in een deels bewolkt Menton. Hier kregen we een fantastisch ontvangst van onze gastvrouw en bleek dat het appartement ECHT super is! De foto’s op de site spreken redelijk voor zich. Aan niks ontbreekt het, behalve misschien een massagetafel en bijpassende masseuse…

 

Toen we een beetje gesetteld waren en even een uurtje relaxen hadden ingelast, kwam de zon ook steeds meer tevoorschijn. Naar de geplande duurtraining, die op advies van Camiel Dénis van WebTrainer bij Christian en Leon was ingepland, werd dus ook reikhalzend naar uitgekeken. We vertrokken nog met arm- en beenstukken, maar deze konden even later ook gewoon weer uit worden gedaan. Het windstoppertje werd open geritst en de eerste trainingsuren werden bijna vlekkeloos gereden….

 

Bijna vlekkeloos…Leon wordt namelijk een beetje aan banden gelegd en moet zijn meetgedrag maar even uitstellen tot belangrijke momenten, zoals de Trois Ballons bijvoorbeeld. Het advies was namelijk om de training in zone D1 (tot 146) en maximaal tot half D2 (155) worden uitgevoerd. Ja, daar hadden Ramôn en Daan natuurlijk in eerste instantie lak aan…Bij het eerste klimmetje moest Leon dus noodgedwongen laten lopen, iets wat niet in zijn woordenboek staat.. De benen wilde overigens wel, maar een nachtje doortrekken is blijkbaar niet meer deze ouwe besteed.

 

Christian was daartegen wel in zijn element en moest dit toch ook even aan een plaatselijke pannenkoek, die een beetje te lang in het wiel bleef hangen, laten zien!

 

De eerste training werd met ongeveer 600 hoogtemeters een vlakke rit. We moesten natuurlijk alleen even de beentjes losrijden. ’s Middags kon er nog even lekker in het zonnetje uitgerust worden. Na de nodige boodschappen te hebben gedaan stond er ’s avonds de traditiegetrouwe spaghetti maaltijd van Daan op het programma. Vanavond zullen we een keertje vroeg het bed in duiken. Al zal dat ook weer niet voor tienen zijn….Een beetje ouwehoeren is natuurlijk ook leuk. Een trainingskamp bij Cycloteam.nl moet voornamelijk ook gezellig zijn!

 

Morgen een duurtrainingtje gepland van 4,5 uur. Zal benieuwen of Leon zijn trainingsschema’s nog blijft volgen….Het weer schijnt een paar daagjes iets minder te worden om woensdag weer met een lekker zonnetje uit te pakken. We zullen zien!

 

 

 

advertenties