Verslag BWF amateurs Moleneind 2 mei

 

Het was weer zo’n ouderwetse Hollandse dag. Regen van vroeg tot laat. Het gevolg was dat de opkomst maar eenderde bedroeg van de normale aantallen. De 50+ categorie spande de kroon met een startveld van 11 man (iedereen prijs!).

Bij de 50- startten er 20 en bij de Amateurs kwamen er 25 man opdagen.

Door de mannen die zich niet door de regen lieten afschrikken zijn in ieder geval punten verdiend voor het algemeen klassement.

Gelukkig deed zich op deze natte wegen maar één valpartij voor (twee man bij de 50+) maar voor zover wij weten ‘’zonder erg’’.

Amateurs

Van de groep van 25 stapten er maar liefst tien uit de koers. De overvloedige regenval zal daar de oorzaak van zijn geweest. De koers werd direct gemaakt door een drietal, maar Guus de Grauw moest door materiaalpech de twee anderen laten gaan. Gedurende 25 ronden reden Marco Wesseling (Halsteren) en Gert Verdijk (Heijen) samen voorop. De voorsprong was steeds rond 30 seconden. Kort voor einde koers kwam echter het peloton opzetten. Wesseling reed enkele ronden voor het einde Verdijk los en hield knap stand tot op de meet. De tweede plaats ging naar Martin van der Meijden (Brakel) en de derde plaats was voor Matti de Baat (Nieuw Vossemeer). Gert Verdijk, zo lang in de aanval, werd dan wel een-na-laatste van de finishers, maar ging wel met de leidersprijs huiswaarts.

Zie ook de BWF SITE voor de uitslag.

 

Een verslag zal spoedig volgen.

Brabantse Vlag

advertenties