DK tijdrijden te Valkenswaard

16 juni DK tijdrijden te Valkenswaard.
Door Corné Verhoeks

Op woensdag 16 juni stond het DK-tijdrijden op het programma van een aantal WTC-ers.
De WTC-ers zijn altijd goed vertegenwoordigd op het DK-ijdrijden en ook meestal in de uitslagen (zie verder het verslag).
Op de een of andere manier ligt dat ons WTC-ers wel.
Eigenlijk is het een strijd tegen jezelf, ‘hoeveel pijn kan ik mezelf doen’
 
De volgende renners verzamelde zich bij de fam. Satter.
De eerste die arriveerde was Dirk Keynemans hij is dan ook voormalig kampioen tijdrijden.
En was er op gebrand om DK-kampioen te worden Valkenswaard.
Joop Kosters arriveerde niet veel later en met een beetje stress, en Corne Verhoeks als laatste.
Erik en dochter Ellen waren hun spullen al aan het inladen.
Toen uiteindelijk alles was ingeladen kon de reis richting Valkenswaard beginnen.
Martin van der Meijden ging op eigen gelegeheid richting Valkenswaard.
 
Rond kwart voor 5 arriveerde we in Valkenswaard en ook daar waaide het stevig (wat voor de meeste van ons niet als nadeel wordt beschouwd). Omdat we vroeg arriveerde konden we voldoende warm rijden wat toch zeer belangerijk is voor een tijdrit. En tevens konden we het parkoers verkennen het was een rondje van ruim 8 kilometer dat 2 keer afgeld moest worden door alle senioren (boven de 18 jaar). Het eerste gedeelte hadden we wind mee, daarna kregen we de wind van opzij en de laatste rechte eind voor dat we de wielerbaan opdraaide was de wind pal tegen. Op de wielerbaan aangekomen was het draaien en keren daar kwam de wind van alle kanten en dat dus 2 keer.
 
Ellen Satter mocht als eerste WTC-er aftrappen. Ze behaalde een knappe 6e plaats na dat ze pas weer een maandje op de fiets zit sinds haar blessure en nog belangerijker haar examens (inmiddels is de uitslag bekend).
Daarna was het de beurt aan de 50+ met Dirk als 1e vertrekker hij noteerde gelijk een snelle tussentijd van rond de 11.30 min. wat wel moest realiseren in een toptijd. Daarna was het de beurt aan Joop en was er op gebrand om Dirk te gaan verslaan en noteerde een goede tussentijd op een paar seconde van Dirk dat werd dus spannend. Aansluitend was het de beurt voor de 40+ met name voor Erik. Erik noteerde een langzamere tussentijd dan de 50+. Had hij dan het eerste rondje zitten sparen was de vraag. Hierna was het de beurt aan de amateurs/a met als eerste vertrekker voor WTC-er Martin en een paar minuten later Corne. Martin zette een mooie tussentijd neer kans op het podium leek mogelijk. Daarna zette Corne een snelle tussentijd van 11 min. op de klokken wat toch moest realiseren in een toptijd.
 
Toen uiteindelijk alle WTC-ers gefinisht waren werd de uitslag gemeld van de hierboven genoemde categorieen.
Met Dirk als winnaar van de 50+ maar ook sneller als de 40+ met een toptijd van 23.52min. en Joop als 2e met een tijd van 23.55min op 3 SECONDE van Dirk dat worden in de toekomst mooie gevechten tussen die 2. Erik behaalde een mooie 2e plaats in een tijd van 24.57min. bij de 40+ achter Robert Spoek die voor ons geen onbekende is. Zijn hem dit seizoen al vaker tegengekomen bij de tijdritten van Salt-Boemel. Bij de amateurs/a werd het een overwinning voor Corne met een
toptijd van 22.55min. en een 3e plaats voor Martin in een tijd van 24.17min.
Met 2 overwinningen en 3 podiumplaatsen hebben we de wielerclub weer super vertegenwoordigd.
 
De prijsuitreiking was pas nadat de laatste eliterenner gefinisht was waardoor er voor ons niks anders opzat dan een heerlijke Leffe dubbel te drinken voor het plaatselijke clubgebouw.
Hierdoor konden we na de renners kijken die nog aan het zwoegen waren al werd de wind steeds zwakker naarmate de avond vorderde.
Maar wat bleek naar afloop van het DK-tijdrijden dat Dirk, Joop en Corne waren namelijk ook ruim sneller dan Marianne Vos notabene wereldkampioen in verschillende fietsdiscipline en sneller dan verschillende elite renners Corne behaalde zelf een 7e tijd in totaal waarmee hij 4e zou zijn geworden bij de elite op 1 seconde van het podium de winnaar van de elite reed een tijd van 22.14 minuten.
 
Inmiddels was het al ruim 22.00uur geweest dus hoog tijd om naar huis te gaan. Weer aangekomen bij de fam. Satter alles uitgeladen. Bij de Fam. Satter hebben we toch maar besloten om toch maar een frietje te gaan halen bij het trefpunt in Nieuwaal en een afzakkertje. Daarna heeft iedereen zijn eigen weg vervolgd.
 
We kunnen dus weer terug kijken op een zeer geslaagd evenement.
 
Sportgroet Corne

advertenties