Dag 5 in de Dolomieten

Dag 5 in de Dolomieten

 

Na een heftige discussie van gisterenavond over van alles en nog wat waren Daan en Joop het eerste aanwezig voor het ontbijt. Na de genomen rustdag van gisteren door Daan en Joop, was dit volgens Daan het juiste moment om als test voor a.s. zondag de Giau te beklimmen. Door Peter en Ronald werden we afgezet op de top van de Colle S. Lucia, dit om niet onnodig uit de reserves te moeten putten.

 

Na een kwatiertje afdalen dook de Giau op en wisten we wat ons te doen stond. Na een onstuimige start van Joop kwam Daan snel voorbij en zag ik hem pas weer aan de top. Met een hartslag van gemiddeld 165 wist ik in iets meer dan 50 minuten de top te bereiken, onderweg begeleidt door Peter en Ronald, welke laatste ook nog de nodige kiekjes maakte. Daan had bijna 5 minuten eerder de top al bereikt. Na de bidons te hebben bijgevuld, werd direct de afdaling ingezet en daarna de Passo Falzarego opgereden. Na de Giau is deze klim een verademing. Na nog even de korte klim naar passoValparole te hebben genomen, werd de afdaling naar de finisch geoefend en werden we beneden weer opgewacht door Peter en Ronald welke ons de laatste kilometers met de auto naar het appartement brachten.

 

De anderen hadden deze dag als rustdag ingepland en deden de boodschappen. Inmiddels zijn uit Nederland ook Leon en Wim gearriveerd. Zij reden als hersteltraining de Passo Campolongo even op en neer. Daarna werd gezamenlijk gegeten en naar Nederland Brazilie gekeken op onze flatscreen. Dat alle moderne technek ook een nadeel heeft (of voordeel) bleek omdat de onder buren bij een doelpunt al juichten en enkele seconden later het doelpunt op onze flatscreen pas viel.

 

Duidelijk is te merken dat de spanning voor de tocht van Zondag toeneemt en ieder daarvoor zijn eigen voorbereiding aan het treffen is. Morgen doen sommige nog een kortstondige training, maar in hoofdzaak zal deze dag gevuld worden met veel rusten, overigens geen straf in het fantastische onderkomen waar we zitten.

 

 

advertenties