Dag 3 in de Dolomieten

Dag 3: Wijsheid komt met de dagen…

 

 

Na alweer een goede nachtrust plus dito ontbijt werd de staat van de spieren gemeten. Wie heeft er nog goede benen voor een flinke duurtraining, wie doet er niks vandaag, of wie gaat een rustig rondje over alleen de Campalongo. Voor mij was de keuze snel gemaakt, er zou niet veel getraind worden. Erik had snode plannen en wilde een mooie rondje maken, onder andere met daarin de Falzarego. Peter en Wilco hadden ook erg goede plannen: een terrasje opzoeken en de sauna induiken!

 

Joop en Ronald sloten zich bij mij aan, zodat we na het ontbijt met z’n drietjes vertrokken. Na een korte sleutelbeurt aan zijn fiets op het moment van vertrek door Joop, voor zijn wielervrienden natuurlijk erg herkenbaar 😉 konden we uiteindelijk vertrekken. De benen hadden gisteren aanzienlijk geleden, dit werd al vrij snel duidelijk, daarom ook rustig de Campalongo op. Halverwege de benen even serieus testen en daaruit bleek dat op het buitenblad ook prima te doen was zolang je nog frisse benen hebt.

 

 

Na de afdaling nog even de oversteek gemaakt naar de splitsing tussen de Falzarego en richting de Giau. Daar kwamen we nog wat fietsvrienden en streekgenoten van de Trillende Spaken tegen. Even kort gebabbeld en hun succes gewenst met de Falzarego, die wij absoluut niet zouden doen….

Ineens vraag ik me iets af: “waar zou Joop zijn…? Ronald, weet jij waar hij is?”

Mwah, hij zal wel even aan het plassen zijn, antwoord hij. Na tien minuten gewacht te hebben, begint een donkerbruin vermoeden op te spelen… Hij zou toch niet de Falzarego aan het beklimmen zijn…

Ronald greep al naar zijn telefoon en draaide het nummer van Joop. “ He, waar hang je uit?” “Halverwege de Falzarego” horen we aan de andere kant van de lijn. “Komen jullie ook nog?”

Dus toch…. Omdraaien en afdalen was het devies voor de steeds beter in vorm komende klasbak uit de Bommelerwaard, die onlangs nog 2de werd in het Districtkampioenschap tijdrijden en op de weg, bij de 50+.

 

 

De terugweg verliep gesmeerd. Bij het hotel aangekomen werden we ontvangen met een koude cola en een warme douche.

 

advertenties