Dag 1 en dag 2 in de Dolomieten

Dag 1. De aankomst.

 

Na een nachtelijke rit van 12 uur kwamen Erik,Wilco,Ronald en Peter op maandagmorgen (28 Juni) aan in het appartement te Colvara Italie. Geen problemen onderweg dus na wat rust konden we direct aan de slag. Op het programma vandaag Rondje Sella, 56Km en +/-1800 Hgmtrs.

 

Nadat deze heren op de Sella werden aangesproken door een bus vol met sportieve jonge voetbalmeiden afkomstig uit USA moesten ze op de foto als gesoigneerde profrenners uit Holland. Waarschijnlijk dat we daar in de lokale schoolkrant nog wel wat over terugvinden. Vandaag was een goede start voor deze week met 4 beklimmingen die net voor elke top onstak in een onderlinge strijd tussen Erik en Peter die niet altijd (lees meestal) in het voordeel van onze limburgse renner uitviel. Snel weer naar huis voor de pot voetbal van Nederland-Slowakije. ’s Avonds sloten ook Daan en Joop aan bij het gezelschap en bij de lokale pizzaria werd de volgende rit besproken…

 

 

Dag2. Iets teveel van het goede…..

 

In de voorbereiding van deze week was het Erik die al 2 weken bezig was met routes en hoogtemeters om zodoende topfit aan de start te staan Zondag 4 juli. Vandaag had hij de volgende route op het programma staand : Campolongo-Ferdaia-Pordoi-Campolongo oftewel 92Km en +/- 2200 Hgtmtrs. Op zich zou je zeggen “goed te doen” maar die Ferdaia staat niet op het programma van de Dolomieten Marathon en deze pleu&%$ berg is 15 Km klimmen met pieken tot 15%.

 

Joop ging vanuit het appartement voortvarig van start om maar eens direct de toon te zetten voor deze dag maar moest dit toch later bekopen. Sterk rijdend konden Daan en Erik de beklimmingen leiden met in hun kielzog Joop en Peter. Wilco die inmiddels door Joop was geholpen om de 28 maar eens te installeren kon het prima volhouden en Ronald volgde kort daarna. Absoluut geen makkelijke klim die Ferdaia maar eenmaal bovenaan geeft dat dan toch wel weer een voldaan gevoel. Zeker als je nog een paar Belgen kunt passeren die wel de juiste lengte van deze klim weten (He Erik). Onderaan de Ferdaia maar even gestopt bij Peter’s-Bar en de nodige koolhydraten/soep/cola naar binnen gewerkt voor de volgende slopende klim naar de top van de Pordoi. Slopend?? Ja slopend want hier stond Peter geparkeerd halverwege de belimming nadat hij kopman Daan in zijn wiel naar boven wilden loodsen. Hier reageerde Erik direct op door weg te demaren en met Daan in zijn wiel naar boven te “koetsen” (dit is limburgs voor: iemand naar de klote laten rijden en dan zonder bedankje erover heen te gaan om zodoende als 1e boven te komen).

 

’t Was vandaag een enerverende dag zullen we maar zeggen maar eigenlijk iets teveel van het goede die afgesloten werd door een heerlijke bami maaltijd (verzorgd door Wilco van Hemert) in het appartement. Morgen een iets rustigere dag (hoop ik) maar dat leest u morgen dan wel weer…..

 

 

Bekijk hier een filmpje dat Peter vanaf zijn fiets heeft gemaakt.

advertenties