Cycloteam Maas Waalers for a living planet op Mallorca

Door: Joop Kosters

Maandag hebben we het mooiste stukje van Mallorca verkend (Antrax). Na een stuk snelweg dat enigszins opliep een klim van 7 Km naar Valdamosa. Een beetje sociaal gereden, alleen Joop moest enige voorbijgangers terughalen. Onze gids Dirk was de weg even kwijt waardoor we in een woonwijkje kwamen met een klimmetje van plus minus 25 procent stijging. Kort hierna liep de weg dood en moesten we rechtsomkeer maken. Vervolgens onze rit vervolgd, weliswaar geen meter vlak maar desalnietemin zeer fraai. Halverwege koffie gedronken, waarna Willem terugkeerde richting Palma en terloops nog even het stadion van Mallorca probeerde in te rijden maar op de atletiekbaan door een suppost werd tegengehouden. De rest heeft de route vervolgd, waarin nog een klim van 7 km zat. Daarna richting Palma naar huis en weer 115 op de teller.

 

Dinsdag was de dag waarin de mannen van de jongens werden gescheiden. Helaas kon Corné wegens algehele malaise niet meedoen en kwam hij op de eerste klim van de dag als laatste boven (zie foto). Willem, Johan(deed niks) en Corné maakten rechsomkeer waardoor de anderen vrij spel hadden om te bepalen wie de sterkste was. Onze Henk(gaa..ngmakenn!!!!) bleek uiteindelijk de taaiste te zijn. Arjen (Internetcoureur) volbracht ook deze tocht weer en heeft beloofd dat hij ons volgend jaar allemaal les gaat geven. Morgen nog een korte etappe en de basis voor het seizoen moet gelegd zijn.

 

Vanuit de gedachte “Cycling for a living planet” is in Mallorca ook aandacht geschonken aan het milieu. Tijdens het fietsen hadden we al gemerkt dat er langs de wegen nogal veel zwerfvuil lag, vooral plastic felsjes etc. Dit kon niet allemaal worden opgeruimd, maar we wilden wel een gebaar maken en enig zwerfvuil opruimen. Tevreden is daarbij vastgesteld dat ook in Mallorca een schoon milieu steeds belangrijker wordt gevonden. Toen we de laatste dag langs een strook van de snelweg het plastic wilden opruimen, lag er nog nauwelijks zwerfvuil en was dit, of de dag ervoor of ‘s-morgens vroeg al opgeruimd. Op een braak liggend stukje grond troffen we nog wel veel zwerfvuil en bouwafval aan, hetgeen werd opgeruimd en/of nuttig werd (her)gebruikt (zie foto’s). Daarnaast zijn enkele foto’s gemaakt van de recyclebare cycloteam bidon. Dit keer niet op de fiets maar in de mooie natuur van Mallorca.

advertenties