Wielerweekend deel 2 – Wielerspektakel Druten 26-04-2009

Wielerspektakel Druten 2009

Voor zondag 26 april waren de weersvoorspellingen op voorhand niet bepaald gunstig. Met de ronde van vorig jaar nog in het achterhoofd (; veel klinkers en scherpe bochten)  had ik besloten in geval van regen niet te starten. Bij vertrek rond half twaalf zag de lucht er echter hoopvol uit. Eerst langs het pittoresque Kerkwijk om ploeggenoot Teus op te halen die in prettig gezelschap van vrouw en kinderen al buiten stond te trappelen om in te stappen. Rond kwart voor twaalf begeven twee hedendaagse heidenen zich uit het kerkelijke dorpje richting een koers in Druten waar weinig sprake van het vierde gebod (;zondagsrust) zal zijn!
Eenmaal aangekomen vinden we een perfecte kampeerplaats voor onze wielerbus. Snel de rugnummers ophalen en wat inrijden dan maar. rond kwart over een begint het peloton van ca. 80 coureurs zich op te stellen voor de meet. Er vind een loting plaats op rugnummer waarbij ik erg gunstig op de tweede startrij mag oprijden. Erik staat een rij achter mij en de overige aanwezige Maas~Waalers (; Teus, Zeger en Wim) staan wat verder naar achteren. Na het vallen van het startschot word er direct onrustig door iedereen getracht naar voren te rijden, het duurt zeker 2 rondes voor de groep wat geneutraliseerd is. Binnen de kortste keren zie ik op het korte rondje al gedubbelde renners over de weg zwalken of langs de kant staan. Er word wel degelijk doorgereden! Ik begeef me steeds rond plaats 20 maar besluit om wat aanvallender naar voren te rijden aangezien m’n benen goed voelen. Erik & Zeger rapen de ene premie na de andere op en ik zie ook dat Wim zich naar voren weet te wringen en zich een hele tijd bij de eerste 20 weet te handhaven. Teus ziet zichzelf inmiddels helaas veroordeeld tot de achterste gelederen, hij heeft beduidend mindere benen maar weet desondanks toch stand te houden.
Zonder al teveel moeite kan ik op de rechte brede stukken in het parcours naar voren blijven rijden om niet achterop te raken door de notoire wringers in de bochtige ronde. Ik weet onderweg ook nog diverse premies mee te pikken en probeer ondertussen ontsnappingspogingen zoveel mogelijk te neutraliseren door mee te rijden of de groep terug te rijden. Dit alles in de hoop dat ons sprintkanon Erik het af zou kunnen maken. In de laatste ronde vlieg ik het peloton voorbij over de klinkerstrook vanuit het dorp waarbij ik een klein gat sla waarop een groepje onmiddelijk reageerd. Vlak voor de laatste bocht op 100m voor de finish komen ze er met een treintje van 10 man, waaronder Erik, overheen denderen. Door de vele inspanningen eerder in koers waarbij o.a. de leidersprijs in de wacht gesleept werd(!) kon Erik de sprint helaas niet afmaken zoals de dag ervoor in Brakel. Na afloop in de kroeg met de mannen onder het genot van wat herstelbier en L-B-L op TV nog wat geëvalueerd/sterke verhalen verteld.
Tevreden met een 11e plek houd ik een goed gevoel over aangezien de oranje/blauwe brigade de gehele koers vooraan te zien was met wederom 3 top-20 klasseringen, kortom: "we reden gewoon mekkeluk"!

Groet,

Christian

Druten 26-4-2009
1 John Eggers RIDDERKERK
2 Jos van der Horst NIJMEGEN
3 Maas van Schoonhoven EDE GLD
4 Harold Fischer DRIEL
5 Marino Marlisa OVERASSELT
6 Ronald Sommer DRUTEN
7 John Kleijnendorst DORDRECHT
8 Erik Satter GAMEREN
9 Rene Bax UPPEL
10 Johnny van den Berg BEUNINGEN GLD
11 Christian van Doorn ROSSUM GLD
12 Adriaan van Londen TIEL
13 Paul Alberts KORTENHOEF
14 Thorben Koeslag BORCULO
15 Edwin Mastebroek BARNEVELD
16 Zeger van der Wilt VUGHT
17 Arthur van den Hudding EDE GLD
18 Martie Fransen ANDELST
19 Gerran Halfwerk ZWOLLE
20 Jan Alma OTTERLO
21 Eric Hullegie PUIFLIJK
22 Rob de Boer LEIDEN
23 Martijn Goedings ARNHEM
24 Erwin Koedam VEENENDAAL
25 Tom Corton HETEREN
advertenties