Tussen de wielen in de ronde van Herwijnen

De hele week stond in het teken van de wedstrijd op zaterdag. Onze eigen koers in Herwijnen stond er aan te komen en er was een hoop te doen, broodjes halen, verkeersborden, finishdoek en bezems halen, lunchpakketten maken enzovoort.

Eenmaal alle spullen in de auto geladen was het al half tien geweest voordat ik richting Herwijnen vertrok. De hele werkploeg was al druk in de weer toen ik aankwam en ik ben dan ook snel aan het werk gegaan. Om twaalf uur startte de nieuwelingen en ruim voor die tijd moest natuurlijk het parcours in orde zijn.
We hebben lekker op ons gemak naar de Nieuwelingen gekeken en vervolgens onze jongens bij de amateurs B aangemoedigd. Om kwart over drie was het onze beurt en we gingen ruim van te voren onze nummers halen en omkleden. Zoals altijd wordt er aardig gedold in de kleedkamer, zo ook deze keer. Corne en Andre waren voorstander van direct in de eerste ronde al wegrijden maar Gijsbert vond dat gezien het weer en het parcours niet verstandig. Er wordt in Herwijnen altijd erg hard gereden en je moet dan van goede huize komen wil je dan een Peloton 60 kilometer voorblijven. Er werd kalm gestart en dat resulteerde in een vlucht van Andre (die zich toch niet in kon houden), direct na de eerste doorkomst. Gijsbert dacht eens gek te doen en sprong het gat in achter Andre aan. Tot ieders verbazing was de ontsnapping een feit en een aantal renners uit de voorhoede die wel attent waren, sloten zich nog bij hen aan. Zo ontstond een kopgroep van elf sterke renners die al vlug een voorsprong opbouwden van een minuut. Met een sterk groepje Maas~Waalers probeerden we zoveel mogelijk voorin het peloton te rijden om zodoende ons stempel op de wedstrijd te kunnen drukken. Het weer was schitterend en het was zelfs nog behoorlijk warm. De vvorspelde regenbuien en onweer bleven uit. Door de hoge temperatuur deden veel renners het rustig aan en  slechts een select groepje had nog plannen om de vluchters terug te halen. Mede door het hoge tempo dat de familie Ruitenberg het peloton oplegde en een iets te enthousiaste Corne Verhoeks liep d voorsprong terug naar 24 seconden Toen de vluchters eenmaal merkten dat er door het peloton gejaagd werd ging ook daar de gaskraan weer open en werd de voorsprong weer uitgebouwd naar 58 seconden. De snelheid bleef hoog maar de vluchters konden toch onderling uit gaan maken wie welke plaats op het erepodum ging bezetten. Dit keer kon Gijsbert het helaas niet afmaken en moest hij zijn meerdere erkennen in Edwin vd Laar en Jefte de Bruin. Toch een mooi resultaat voor de club met Gijsbert als 3e op het podium en Andre op een 9e plaats.

Corne, Robert,Willem en ikzelf eindigden de wedstrijd in het peloton op veilige afstand van het gefriemel.

 

Tot tussen de wielen bij de volgende koers

advertenties