Trainingsupdate De Dons 02-05-2009

Eenzame fietser…

Half 6 het wekkertje gaat, tijd om er uit te gaan om richting Leusden te rijden en de toertocht Omloop van Midden Nederland te rijden. Een uitdaging om 200 kilometer te fietsen, zonder achter een brede rug te rijden. Eenmaal op de fiets in de vroege morgen, leek ik wel een Chinese kip, met kleine oogjes en kippenvel op de benen. Ik had er nog wel warmte olie op gedaan, maar de eerste 10 kilometer hielp dat echt niet.

Vanaf Leusden richting Amerongen, waar de eerste “serieuze” heuvel was. Heerlijk door het boerenland, helemaal alleen zonder veel gepraat om je heen. Tegen, paaltje, opletten, die kreten waren er niet te horen. Wel in me hoofd, want de bordjes stonden overal, dan links en dan rechts, 2 keer verkeerd gereden, niets voor mij op bordjes over het hoofd te zien. Had er ook flink te balen van, kilometers voor niets gereden en ik had er nog zoveel te gaan. Toch was de tocht netjes uitgepijld.

Eenmaal bij de Amerongse Berg aan gekomen, kon ik 1 tempo naar boven rijden, dat gaf wel zelfvertrouwen voor de rest van de dag. Na de Amerongse Berg zouden er nog een paar bultjes volgen, maar na 50 kilometer en in Zeist aan gekomen was de pret over met de beklimmingen. De enige vijand was nu nog de afstand, nog 150 km te gaan. Via Maartensdijk WESTBROEK en Maarssen richting Woerden waar we op de helft zaten. In Woerden gauw weer verder om via Kamerik en Breukelen langs de Vecht naar Vreeland te fietsen. In Vreeland ging het lampje uit, mentaal brak ik even maar de benen gingen ook niet meer. Moest gauw een groepje vinden, die mij ff op sleeptouw wilde nemen. Echt even gestopt om op een groep te wachten, een kilometer of 10 achter een groep aan gefietst en de krachten kwamen weer langzaam “terug”. In Bussum weer alleen gaan fietsen ivm de groep een plaspauze deed. Eenmaal in huizen na 145 km, uitgebreid gestopt. Cola met appeltaart, heerlijk en dan ook nog de beentjes op een stoel gelegd, de zon deed de rest. Een kwartiertje rust deed wel wonderen, 50 kilometer nog te gaan met aardig wat vals plat stukken, terrein kennis heeft ook z’n voordelen. Bij de tankbaan tussen Soest en Amersfoort ging voor de 2de keer het lampje uit, ik was blij dat ik boven op het viaduct van de A28 was en het laatste stuk kom uitrijden. Rond half 3 was ik weer terug in Leusden, moe maar wel voldaan.

Groet,

De Dons

Totaal,
Afstand: 191 km
Gem. snelheid: 29.6 km/pu
Hoogtemeters beperkt.

 

 

advertenties