Toertocht Veenendaal – Veenendaal 11-04-2009

Veenendaal – Veenendaal 11april ‘09

De 5e editie van de toerklassieker Veenendaal – Veenendaal, werd door sommige van ons al voor de derde keer gefietst, het begint een echte fietstopper te worden. 2500 deelnemers aan de start voor 105/135 km kwamen uit het hele land. Zo ook, Wim L, Gijb L, Wilgo L, Ramon R en ik, waren netjes om 8 uur in Veenendaal. Het zou een mooie dag worden, zonder veel wind en een beetje zon, maar de temperatuur was heerlijk 20 graden. Het is een behoorlijke pittige tocht met oa. de Amerongse Berg, Defensieweg, Autoweg, Wageningse Berg, Italiaanseweg, Zypenberg, Emma Pyramide, Posbank, Holleweg, Grebbeberg, Koerheuvel.

We waren nog niet koud onderweg en we stonden aan de voet van de “gevreesde” Amerongse Berg. De eerste test case, hoe staat het met de conditie en hebben we voldoende kracht in de benen? Eenmaal boven kon ik wel zeggen, nog ff doortrainen Stefan voor de kracht, maar met de conditie zit het wel goed. Op naar de volgende heuvels, voor Ramon waren het molshopen en voor de rest serieuze heuvels. Na 30 kilometer viel een beetje uiteen, het niveau verschil was “te groot” en Wim wilde zich niet forceren, hij moest nog een halve marathon lopen 2de paasdag. M’n petje af voor Wim, twee dagen voor de de halve marathon, ff zo’n tocht fietsen.

Op de Posbank na 75 km werd er een bakkie gedronken met appeltaart, de groep was weer compleet. Eenmaal op weer pad werden we achtervolgd op de hei door een ambulance en de brandweer. Op een klein fietspaadje van net een meter breed werden we ingehaald. We ze hebben niet meer gezien, want later reden ze van de route af.

Ramon was vandaag niet te houden, op elke heuvel was hij ver vooruit en ging ook ff later z’n eigen weg. Bij kasteel Doorwerth hadden we hem weer te pakken, dit maal had hij pech. Zijn buitenband helemaal kapot, was hoog tijd voor een nieuwe. Nadat we Ramom hadden geholpen reed Wim lekker op zijn eigen tempo door en we zagen hem pas weer bij de finish. De rest heeft uitgebreid gestopt bij de materiaalpost die dichtbij was en Ramon kocht daar een buitenband, over de prijs zullen we het maar niet hebben.

Nieuwe band erop en zonder veel problemen naar de finish gefietst met ze allen. Na afloop een colaatje gedronken en eentje van ons nam verschillende broodjes vette hap. Terwijl de rest verlekkert er naar keek en aan hun gewicht dacht. Dan maar gauw naar huis en net in de auto, een flinke bui regen. Op naar de volgende toertocht.

Gegevens Stefan Donselaar

Aantal km : 135 km
Aantal hoogte meters : 1027 hm
Gem snelheid : 27,8 km/pu

advertenties