Met een roze wolk door de Ardennen op een superfiets

Datum: 05-10-2009
Door: Leon van der Ster

Na zo’n tien keer met Christian heen en weer gebeld te hebben, was ik toch wel erg benieuwd hoe mijn nieuwe Cyclingteam.nl bolide er uit kwam te zien.

Een paar weken terug begaf mijn oude barrel het en besloot ik deze maar om te zetten naar een mooie bruikbare strandbike. Voor http://www.fiets.nl/uploads/news/NewsImage_104917200795238.jpgde serieuze MTB ambities moest er ook serieus materiaal worden aangeschaft. Christian stelde voor om zijn bolide als uitgangspunt te gebruiken en zo een nieuwe Cycloteamfiets te fabriceren. Uiteraard deed Christian de ‘onderhandelingen’ met Gijs van Tuijl (zie foto) en kreeg ik donderdag van Christian te horen dat de MTB bij CC5311 klaarstond om bezichtigd, gekeurd en getest te worden.

Ter voorbereiding van de Bart Brentjens Challenge, moest er nog een keer echt getraind worden en dus hadden we een paar weken terug een trainingskamp belegd bij onze gastheer Pol. Het was voor mij dus wel zaak om over een nieuwe fiets te beschikken. Ik kon gelukkig op de medewerking en expertise van Gijs rekenen en met een paar keer heen en weer gebeld te hebben naar Taiwan kwam het nieuwe model frame in Nederland aan. Een mooie XT groepenset, Quasar wielen en Ritchey WCS afmontage maakte de fiets helemaal af. Aan de fiets kan het bij het NK volgende week nu zeker niet meer liggen…(ligt dan uiteraard aan het profiel van de banden en de bandenspanning….)

Vrijdag zette Gijs me nog eens goed op de fiets. Op de andere fiets zat ik volgens Gijs echt “als een aap”, dus bij deze moest de Magura 80 voorvork het gelijk maar ontgelden en werd er een paar cm. afgehaald om wat dieper te zitten. Zadel nog iets omhoog en een klein stukje naar voren en ik was er helemaal klaar voor. Na een klein ribje uit mijn lijf te hebben afgerekend (de prijs was overigens gezien deze bijzondere fiets helemaal niet te duur, maar impliceerde voor mij toch een maandje werken), kon ik de fiets vol trots aan mijn vrouw laten zien. Advies is, betrek ook je partner zo veel mogelijk bij je hobby. Zeker als je in gemeenschap van goederen bent getrouwd en zij dus de helft mee financiert!…(Deze tip geldt uiteraard niet voor diegene bij wie de vrouw de ‘big spender is’, daarvoor geldt mijn tip…inruilen die ‘handel’!).

Zaterdagochtend om 8 uur in Rossum. Eerst Serge (onze criteriumklepper met liefst 5 overwinningen dit seizoen!) even in ’s Gravendeel opgepikt en uiteindelijk met zijn vieren in de CCR bus richting Durbuy. Ramon was ook weer van de partij…wilde eerst schrijven ‘was uiteraard ook weer van de partij’, maar vanwege recente ontwikkelingen in zijn liefdesleven, was dat helemaal geen vanzelfsprekendheid meer geworden. De zogenaamde roze wolk was het gehele weekend in Durbuy te bewonderen! Met drie mannen die allemaal een relatie hebben van meer dan 10 jaar, waar de vlinders alleen met wat ‘hulpmaterialen’ terugkomen??, was deze situatie wel een heel leuk voer voor gesprekstof tijdens dit weekend!!

Zaterdag hadden we een droge dag, maar her en der lag er uiteraard nog een mooie modderpoel om langsheen te gaan?! Ik was nog in de veronderstelling dat het juist de bedoeling van MTB’en was om hier DOORHEEN te gaan, maar blijkbaar is het zaak om je fiets zo schoon mogelijk te houden…Gevolg na dag 1 drie schone fietsen en 1 onherkenbare fiets…Zo ga ik dus met mijn nieuwe spullen om….

De nieuwe Cycloteam.nl Edge MTB reed echt super, een wereld van verschil en bovendien fietsplezier: Gijs bedankt 😉 Gelukkig had ik zelf ook nog de nodige ‘competenties’ om op zo’n racebolide te mogen plaatsnemen. Met mijn geringe technische ervaring (competentie 1) op dit terrein was het toch maar even afwachten hoe het in de Ardennen er aan toe kan gaan. Ook de benen (competentie 2) voelden ondanks een sombere oogst van 8,5 uur activiteit over heel september, toch nog redelijk goed aan. Dat de duurconditie (competentie 3) niet meer super is, bleek wel toen het laatste uur niet geweldig meer ging…Een ‘lift’ van Christian over de laatste 5 km. tegenwind bracht me zonder kleerscheuren bij onze huisbasis terug.

http://www.producteursdupaysderochefort.be/upload/docs/ANDDSR_bieres.jpg
Resultaat dag 1: 2 lekke banden (Serge en Christian: allebei op formule 1 snelheid door Christian gewisseld), een uurtje of 4/4,5 buiten geweest, waarvan zo’n 3,5 effectief gefietst en zo’n km. of 70 afgelegd. Tijd voor een herstelbiertje! Ik sloeg deze keer de eerste ronde over en vond het wel even mooi geweest. Lichaam protesteerde nog te veel en er moest eerst even gerekt (lees hier geen u, al was dit wel een gespreksonderwerp van het weekend?!) en gelegen worden.

Uiteindelijk ontkwam ik ook bij het eten (vooraf Patat met Appelmoes en als hoofdgerecht Spaghetti met salade) niet aan de Roguefortjes van 9,2 procent..Geef mij toch liever maar een klim van dat gemiddelde!

Het voordeel van een kleine groep, is dat er ook af en toe serieus gepraat wordt. En dan niet alleen over de bandenspanning…Een mooi filmpje op de mobiel van Christian luidde de avond in…Na een ‘paar’ herstelbiertjes, was de volgende dag alweer begonnen en lagen we nog niet op bed. Erg vroeg op ging het dus niet worden. Alhoewel, om iets over zes werden de eersten alweer wakker en moest de rest het natuurlijk ook ontgelden. Een blik naar buiten was weer aanleiding om toch de slaapzak maar weer in te duiken. Mist, regen….en koud!

Om ongeveer 10.30 hadden we toch de moed gevonden om nog een paar uurtjes op de MTB door te brengen. Met regen rijden heeft ook wel weer zo zijn charmes. Door mooie bospaden met lekkere modderstroken tot spekgladde afdalingen over stenen. Het zat er allemaal in. De wind maakte het dit weekend wel extra zwaar en blies met een kracht van 5 voor mijn gevoel vaker op de kop dan in de rug?!

http://www.spawn.com/toys/movies/matrix1/neo/images/matrix1_neo_photo_01_dp.jpg
Na zo’n twee en half uur waren we geheel doorweekt en was het mooi geweest. Ramon en ik wendde ons al richting ‘huis’ om de fietsen schoon te gaan spuiten. Serge wilde het ‘VanDoorn huisje’ nog even zien en zij volgden later. Inmiddels waren de bolides van Ramon en mij weer blinkend, maar nog geen Serge en Christian. Een paar minuten verder kwam de oorzaak naar boven..Een salto a la “The Matrix” (zie foto) van Serge tijdens de laatste afdaling was de reden. Wel een kleine domper op een voor de rest weer geweldig weekend.

Maar een ‘beetje’ pijn mocht ook voor Serge de pret niet drukken. Gezien de reacties op de terugreis was het weekend voor alle vier weer zeer geslaagd geweest. Op naar volgende week, mijn eerste marathonwedstrijd. Zeker met mijn nieuwe bike, ga ik ervan genieten!

Leon van der Ster

 

advertenties