De week van de Alpe dHuZes

De week van de Alpe d’HuZes.
Door: Wim Lexmond
Datum: 22-06-2009

Hoewel lieve wielervrienden wij primair geïnteresseerd zijn in onze sportieve prestaties, die door onze onderlinge wedijver en gezonde competitieve verhoudingen, meer en meer tot de verbeelding gaan spreken,…… de Alpe d’HuZes vormt hierop een uitzondering.

Natuurlijk ben ik ook sportief tevreden dat ik die Alp 5 keer bedwongen heb, een aantal van mijn teamgenoten ter compensatie 7 keer de Alp geslecht hebben en dat Henry zelfs 9 keer de Alp is gemonteerd alvorens de “juices” in zijn benen op waren, eigenlijk ging het daar niet over.

Persoonlijk had ik nog wel wat recht te zetten met deze Alp; 25 jaar geleden toog ik voor de eerste keer als voetballer met een van mijn broer geleende fiets naar de Alpen. Na een monique-wimvoortvarende reis stonden wij tussen 15.00 en 16.00 uur in Bourg d’Oisan aan de voet van de Alpe d’Huez. De wat meer ervaren wielertoeristen in onze groep raakte hiervan zodanig in verwarring dat we effekes later op de fiets “even” naar La Garde zouden rijden om het broodnodige 10% gevoel te krijgen. In bocht 1 had ik het gevoel dat ik mijn verzet nog enige tanden lichter moest zetten (42 x 26 volgens mijn broer top in de bergen), hevig rukkend aan mijn pookje (commandeur volgens experts) trok ik de kabel stuk, bleek dat ik het eerste stuk van de klim al op 42 x 26 had gereden. De veer in de derailleur deed zijn werk en al gauw stond het verzet op 42 x 13, waarmee ik maar een kant mee op kon fietsen en wel bergafwaarts.

In 2007 net weer in training was de gehele Marmote te veel, na een verdienstelijke Marmotton wederom de Alp d’Huez niet beklommen.

Nu dus 5 keer, lekker puhh.

De gehele week heb ik en vele anderen als bijzonder intens ervaren “leven tot in de vingertoppen”. Veel emotie, sportieve verbondenheid, een grote openheid en interesse in elkaar komen bijeen.

Deze week zal voor altijd een bijzondere plaats in mijn leven innemen.

Ik verwacht dat ons team nog een keer mee wil doen en dan hoop ik dat we met wat meer voorbereidingstijd een mooi Geofox-Lexmond/cycloteam initiatief kunnen omarmen dat goed binnen de contouren van het MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) denken past.

Dank jullie voor de steun die ik heb ontvangen, groeten Wim.

teamfoto ad6 team infa klein webpagina

advertenties