DE JAN JANSSEN CLASSIC 2009

DE JAN JANSSEN CLASSIC 2009

Op dezelfde dag dat Eddy Merxck in België met een eigenste wielerklassieker werd geëerd werd in Nederland Jan Janssen nog eens op de spreekwoordelijke fietsbühne gezet als eregast en naamgever van de Jan Janssen Classic. De Wageningse Toerclub WTC de organiserende vereniging heeft weer een puike dag neergezet.

Reden er in Belgie namens ons cycloteam in het Eddy Merxck gebeuren echte kleppers rond, met chipgemiddeldes van 33 – 32 km/uur, de cycloteam-delegatie in de Jan Janssen Classic moest met gemiddelden van 26,5 km/uur (Jos the Boss) en 25,5 km/uur (Wim) genoegen nemen.

Wim had nog afgesproken met een groep studievrienden, maar die hadden ook dit jaar weer meer over fietsen gelezen dan getraind, zodat die uiteindelijk de 110 km hebben gereden en dat Jos de Boss en Wim met het oog op het Dolomietenavontuur voor de 150 hebben geopteerd.

Allereerst complimenten aan de organisatie die met 6000 voorinschrijvingen volledig vol zat maar toch kans heeft gezien een veilige rit te organiseren, waarbij op alle “ gevaarlijke” punten verkeersregelaars aanwezig waren. Voldoende drank, bananen en koeken onderweg en dat allemaal voor maar 8 euro, daar kunnen ze bij de Shimano klassiekers een puntje aan zuigen.

Al direct vanaf de start was duidelijk dat ik t.o.v. vorig jaar sterker ben, maar dat Jos nog veel streker is geworden en dat er voor mij niets anders opzat dan Jos zijn achterwiel te bestuderen. Op het vlakke waarbij ik in allerlei bochten gewrongen op de fiets zit, om zo min mogelijk luchtweerstand op te lopen, kon ik Jos’zijn wiel nog wel houden. In de 1500 hm. die de 150 km lange rit telde heb ik steevast moeten lossen.

Jos complimenten voor stijl en snelheid, je bent er klaar voor!!!!!!!

 

 

advertenties