Bart Brentjens Challenge 2009: What the f#ck!

http://www.drinkingstuff.com/images/DrinkingStuff/DrinkingGames/DS0165/DS0165.jpgDoor: Serge Zeelenberg
Datum: 13-10-2009

What the ….!

 

Afgelopen zondag de 5de Bart Brentjes en zin dat we hadden! De zaterdag vooraf was er al veel telefoon verkeer over en weer geweest zouden we wel moeten gaan, zeker nadat enkele Cycloteam renners hadden zich afgemeld. De vooruitzichten waren nou niet echt optimaal te noemen.

 

Op het laatste moment bleek maatje Jéjé toch een gaatje in zijn agenda gevonden te hebben en was dus van plan te gaan. Kortom, 2 renners van ChildCare CyclingTeam (Jéjé en Serge) en 4 renners van het Cycloteam (Christian, Martin, Gerrit en vriend van der Ster). Je ziet de teams versmelten een beetje, zo rij ik ook regelmatig in het groen gele pak en weet ik uit zeer betrouwbare bron dat vriend van der Ster ook een ChildCare tenue in zijn kast heeft hangen. Leuk dat beide teams zo lekker met elkaar kunnen optrekken, al moet ik eerlijkheids halve wel zeggen dat bij ChildCare de Algemene Leden Vergadering wel 1 van de hoofddoelen in het jaar is en dat bij het Cycloteam dat toch meer bij de CC, Bart Brentjes en Italie dit jaar.

 

Na mijn valpartij vorige week, ook wel bekend als de MATRIX val, stond ik enigszins geblesseerd aan de start, maar mede omdat ons Konijn Ramon zich vrijwillig had opgeworpen als volger van de koers, wist ik me mentaal gesterkt door het feit dat afstappen tot de mogelijkheden hoorden.

Agu : Rabobank Koerstrui Nederlands Kampioen 2009

 

Vriend van der Ster had zich ingeschreven bij de Elite en had al aangegeven met de Rood Wit Blauwe Kampioenstrui thuis te komen. Jullie begrijpen het was inmiddels zijn 1ste ATB Marathon met een dergelijk track record kan je natuurlijk niet om je favorieten status heen.

 

Om 6.00 stond Leon klaar om mij op te halen en richting Rossum te rijden, nog wat inpak stress maar keurig op tijd waren we in Rossum, alwaar de zilveren VW van Christian met Chip Tunning stond warm te draaien. En dat laatste was maar goed ook, de bus ging vol gas weg richting Zuid Limburg, Martin en Gerard konden het nog maar net volgen maar de auto van Martin had moeite dat konden we zien aan de knipperlichten, rechts en links!

 

Natuurlijk sanitaire stop ongeveer bij Nederweert en zonder handjes te wassen weer terug de bus in! Aangekomen besloten we gelijk in te gaan schrijven, net voor de massale drukte hadden we ons start nummer en was de 1ste teleurstelling voor Leon een feit, hij mocht alleen bij de Masters 30+ starten en niet bij de Elite. Ikzelf ben Jéjé nog even wezen opzoeken die samen met gastrijder Nico naar later bleek een memorabele tocht zou rijden.

 

Het ging van af de start als een gek tekeer, het leek wel een criterium! De 1ste 4 kilometer gingen over het asfalt, waarna we het bekende grasveld op draaiden. Voor mij persoonlijk was het gelijk klaar daar! Ik riep om Ramon om de bus in te stappen, ik had geen macht en kon het tempo gewoon niet volgen. Christian reed me snel voorbij en riep; “gaat het?” en ik denk dat ie ook nog riep succes maar dat hoorde ik al niet meer! Later begreep ik dat Leon daar ook al zwaar zat en Christian daar ook al dacht van wat gebeurt hier.

 

Voor mij zelf begon de martelgang dus met de 1ste modderpoelen en klimmetjes, ik kon het bekende machtsvertoon niet op mijn pedalen kwijt en moest dus alles met een licht verzetje rond trappen, overal werd ik ingehaald of moest ik lossen, al hoe wel ik bij Teuven tot halverwege de klim nog net voorbij het bochtje kon blijven fietsen, volgens mij heb ik daar van ons groepje de meeste fietsmeters gemaakt, toch nog iets! Martin heb ik die dag niet meer gezien hij starte samen met Leon een minuut of 5 voor ons.

 

Ondertussen was Jéjé samen met Nico aan de rit begonnen, Nico maakte zijn debuut en dat was zo vermeld memorabel. Gelijk voor de 100km en dan met deze omstandigheden, chapeau dat de laatste 10 km met een gebroken derailleur moesten worden afgelegd mocht de pret niet drukken en bovendien binnen de tijdslimiet binnen!

 

Mijn verhaal gaat verder vanaf Teuven, ik zat inmiddels in de ……. Waaier en dacht alleen maar aan konijntjes in het bos, m’n rug, heup en bovenbeen stelde me niet in staat om door te rijden en ik begon het ook al aardig koud te krijgen maar ja. Inmiddels was ik al ingehaald door eerste dames, vervolgens ook nog eens door een paar snelle toerders en last but not least de rugzakken, wat een drama. Kwam onder weg nog wel een vriend van ChildCare tegen Willem, hij riep nog Seuter en we maakte een praatje over de koers, ik ging nog onderuit bij wat boomstammen. Wel complimenten voor Ramon, ondanks de roze wolk was hij zeer scherp bij de bevoorrading een echte prof wisseling en zodoende geen tijdsverlies What the ….!

 

Martin schijnt in deze periode behoorlijk op z’n kokosnoot te zijn gegaan en normal_fail005inmiddels was Christian bij hem aangesloten. Onze Leon kwam ik bij de volgende bevoorrading tegen maar dan zonder fiets, die stond inmiddels in de bus! Ik was er ook klaar mee en gooide m’n fiets op de grond nam een gelletje en een bidon en zij dat ik ook zou stoppen. Even pissen en toen ik me om draaide ging ik toch maar verder. Leon was te diep gegaan en zat er helemaal door, ook bergop kon ie niet meer mee, nou dan zit onze vriend er echt door want die kan echt rap omhoog zoals we allemaal weten! We hadden toen de Keutenberg er inmiddels opzitten en dat ging allemaal wel maar met een tempo van waar ben ik mee bezig.

 

De laatste 20 kilometen ben ik een groepje terecht gekomen en we noemde ons de pannenkoeken waaier, twee elites die er ook helemaal klaar mee waren, 2 masters, mijzelf en 2 toerders die van achteren mij eerst ingehaald hadden en nog net konden aanklampen. Zonder het af te spreken bleven we bij elkaar. Bergop reed ik rustig tempo en bovenop even rustig zodat iedereen kon aansluiten, er volgde nog een rivier van 300 meter en ik had het al zo lekker warm. We reden en groupe terug naar Eijsden en toch ontstond er een finale, ik trok de sprint maar aan voor de toerders die toch nog moraal hadden en ik vond het helemaal gescheten! Een mooie 300ste plek en net onder de 5 uur, schril contrast met de 46ste plek van vorig jaar! Ook Christian had de dag van z’n leven beleefd en was zeer positief over het verloop van de tocht. Gerrit hadden we na het vertrek niet gezien maar die had echt een leuke dag gehad en genoten van de omgeving, shit ja zo kan je dus ook starten, we zijn ook een stelletje stresskippen! Martin had knap gereden rondom z’n tijd van vorig jaar met omstandigheden die wel een stuk zwaarder waren. Ja Leon, wat moeten we daar van zeggen. Ik weet zeker dat ie volgend jaar bij de beste 50 rijd dat moet gewoon lukken en nu hij vond het gewoon gezellig met Ramon laten we het daar maar op houden.

Jéjé en Nico hebben er alles uitgehaald wat er inzit echt waar voor je geld, de organisatie volledig uit nutten dat is klasse!

 

Ik ben gelijk na de finish naar de bus gereden maar die was niet meer, vervolgens 30 minuten staan blauwbekken en gelukkig had Christian een warme douche in de vorm van een hogedruk reiniger bij zich en kreeg ik weer een beetje leven. Bij de Mac nog even een salade gescoord en naar huis, je begrijpt om 22.00 volledig in een diepe coma.

 

De volgende is de strandrace Hoek van Holland – Den Helder, zullen we afbellen……………………………

 

Greetz “Matrix” Serge

http://www.tankcycle.com.tw/images/Fkind/MATRIX-F16.jpg
Wellicht een nieuw frame voor 2010…

advertenties