La Marmotte 2007 door Bert

Een gezellige Marmotte
Door Bert de Groot

We zijn in alle rust vertrokken om te beginnen aan een vakantie met een bijzonder sportieve en leuke ‘Grote Dag. We kwamen aan op een camping met eigenaar Pierre die al de nodige wijntjes op had. We zitten 5 min. komt Pierre met zijn turbo grasmaaier om uren te maaien (jullie kennen het wel). Dan maar op weg naar de huisjes maar nu is het een Franse Ier die ook meteen op een grasmaaier begint.

We zijn als eerste aangekomen en ik ga meteen de Alpe d’Huez op, het gaat erg goed. Intussen komen er steeds meer vrienden aan wat erg gezellig was. De volgende dag met onze groep naar La Berarde, een mooie tocht met bovenaan een leuk terras. Met de afdaling komen Christian en ik in een blinde bocht een grote touringcar tegen die binnendoor stuurde, het gaat maar net goed, even diep zuchten en elkaar tot de orde geroepen en weer verder. Voor sommige was het nog niet genoeg dus ook de Alpe d’Huez tijd proberen te verbeteren.

Een motordag, de 175 km. Marmotte route gereden nu heeft Ria ook de Alpe d’Huez gedaan en wel in 13 min. Sneeuw op de Galibier het is bij velen balen alleen Sanne heeft achter op de motor er van genoten. Weer op pad met de motor en onderweg komen we Evelien tegen in bocht 19 van de Alpe d’Huez erg knap van haar. De laatste dag voor…… is het poetsen de spullen nakijken, bandjes goed leggen en relaxen.

De Grote Dag lekker vroeg opgestaan en ons na een “pasta ontbijt” richting de start begeven.
Met de start ging het goed, ik zat al vrij snel aan een hoog tempo met een groepje mee te draaien.
Bijna op de Galibier aanmgekomen, kom ik Leo tegen met eten en drinken, en zeg hem dan al dit ga ik nooit meer doen. Met hoge snelheid gedaald richting de beruchte berg en het eerste stuk ging niet zo goed.

Bij de dames even bijkomen en ik dacht goud zit er nog in maar helaas het werd er niet beter op. Het is zilver geworden. Terug bij de huisjes aangekomen hebben we met ons gehele Marmotte gezelschap teruggeblikt op de mooie prestaties en gezellig samen gegeten rond de BBQ.
Het was een snelle afsluiting van een hele mooie gezellige en ook nu weer bijzondere week!

Bert

advertenties