Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ronde van Denemarken CYCLO 2016

28/07/2016 - 31/07/2016

Fietsen in Denemarken?
Ja! De meeste fietsers denken niet direct aan een reis naar Denemarken. Toch brengt dit land zeer veelzijdige en volwaardige trainingsgebieden. De heuvels rondom Vejle vormen een verrassend mooi fietsgebied. Ten noordwesten van Vejle vind je de Grejsdalen, de grootste kloof van Denemarken. Dit gebied heeft natuurlijke schoonheid en is uniek met hoge beboste hellingen en loopt langs de rivier Grejs.
Tijdens deze geheel verzorgde unieke 4-daagse CYCLOtrip zal er op donderdagochtend 28 juli vertrokken worden met de fietslijn (fietsbusvervoer) richting Vejle. Gedurende het 4-daagse verblijf in Denemarken vormt het luxe Munkebjerg hotel de uitvalsbasis voor de diverse fietstochten (waaronder de uitdagende cyclosportive op vrijdag!) op basis van halfpension (ontbijt&diner).
Vejle vormt al sinds jaar en dag het decor v/d “Koninginnen etappe” v/d professionele wielerkoers Ronde van Denemarken die later op de vrijdag na de cyclo over dezelfde route verreden word.

Het programma in het kort:

  • Donderdagochtend 28/7: 06:00 vertrek vanuit Zaltbommel per luxe fietsbus
  • Donderdagmiddag 28/7: 14:30 aankomst (725km) in Vejle bij hotel Munkebjerg, aansluitend gelegenheid voor kleine verkenningstocht.
  • Vrijdag 29/7: deelname aan cyclosportive Kongeetapen 2016 (185km / 2000hm)
  • Zaterdag 30/7: vrij (fiets) programma
  • Zondagochtend 31/7: 10:00 vertrek Vejle
  • Zondagavond 31/7: 18:30 retour Zaltbommel

De kosten voor het all-inclusive arrangement vervoer&verblijf bedragen € 399,-
Cycloteam/RWP ledenprijs bedraagt € 375,-
Meld je aan via info@cycloteam.com 

kongee2

Vejle
De stad Vejle heeft ruim 50.000 inwoners en is de hoofdstad van de regio Syddanmark. De stad is vooral bekend van de stimorol kauwgom fabriek die er staat. Daarnaast zijn er ook tal van uitgaansmogelijkheden in en rondom Vejle, zowel overdag als voor de avondetappe.

Skaermbillede_2015-11-11_kl._13.06.52

Cyclosportive Kongeetapen 2016
Deze cyclo bestaat uit de werkelijke koninginnerit (‘Kongeetapen’) van de Professionele etappe koers Ronde van Denemarken, traditioneel word op vrijdag voorafgaand aan deze 3e etappe aan wielertoeristen de mogelijkheid geboden hun krachten te meten op hetzelfde parcours.
De finale bestaat jaarlijks uit de inmiddels legendarische slotklim “Kiddesvej” waar er gegarandeerd duizenden toeschouwers staan om je deze heuvel op te schreeuwen in het mooie Vejle. Het is een unieke kans om echt het gevoel van “hoe de profs hebben” (een paar uur later) tijdens het grootste jaarlijks terugkerende sportevenement van Denemarken.

Bekijk hier alvast en de kaart & GPS data.
Check ook de facebookpagina v/h evenement voor meer info van afgelopen edities etc.

Deelnamekosten aan deze cyclo bedragen (ca.) € 50,-
Verblijf in het hotel Munkebjerg in Vejle

 

Gegevens

Begin:
28/07/2016
Einde:
31/07/2016
Evenement Categorieën:
,
Website:
http://www.kongeetapen.dk/?p=menu%2Fside.php&menu=3

Organisator

Danmarks Cykle Union

Locatie

Denemarken
Veijle, Denemarken + Google Maps
advertenties