Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Granfondo Stelvio Santini 2016

02/06/2016 - 06/06/2016

Granfondo Stelvio Santini 2016 by Cycloteam

Heb jij zin om zowel de legendarische Stelvio als de zware Mortirolo op één dag te bedwingen?

Cycloteam organiseert van donderdag 2 juni tot maandag 6 juni een vierdaagse busreis voor de fanatieke fietser! De deelname aan de Gran Fondo Stelvio Santini op 5 juni staat centraal tijdens de trip. De reis staat open voor zowel Cycloteam leden als voor niet-leden.

De machtige Italiaanse Alpen zijn gelegen in de noordoostelijke hoek van Italië tegen de Zwitserse en Oostenrijkse grens. Dit gebied bevat een van de meest spectaculaire bergketens in de Alpen. Precies in het midden – op iets meer dan 950 km van Utrecht – ligt de prachtige wintersportplaats Bormio.

Granfondo Stelvio Santini 

De Mortirolo en de Stelvio zijn twee van de mooiste beklimmingen in de wereld en voor altijd verbonden met de Italiaanse wielerhelden Fausto Coppi en Marco Pantani. Tijdens de Giro d’Italia 2012 waren deze twee legendarische beklimmingen opgenomen in een heroïsche etappe. In 2016 vindt de vierde editie van de Grandondo Stelvio Santini plaats. Dé kans voor iedere getrainde wielerliefhebber om in de voetsporen te treden van deze grote namen. Are you tough enough?!

De Granfondo Stelvio Santini  kent drie routes – variërend in lengte en zwaarte – waardoor iedere fietser op zijn of haar eigen niveau deelneemt.

1. Korte route: 60 km en 1.950 hoogtemeters, route Bormio – Sondalo – Bormio – Stelvio

2. Medium route: 137 km en 3.053 hoogtemeters, route Bormio-Teglio-Bormio-Stelvio

3. Lange route:  151km en 4.058 hoogtemeters, route Bormio-Teglio-Mortirolo-Bormio-Stelvio

Tijdens alle drie de routes beklim je de legendarische Stelvio. De echte fanatiekelingen kiezen echter voor de lange route en beklimmen naast de Stelvio ook de zware Mortirolo. Voor de lange route is overigens een racelicentie of een gezondheidsverklaring nodig.

Iedere deelnemer ontvangt het Granfondo Stelvio Santini fietsshirt, designed by Santini Maglificio Sportivo. Als je de Stelvio bedwingt en daarmee de Granfondo voltooit, ontvang je aan de finish ook de exclusieve ‘I made it’ cap!

Passo dello Stelvio

De Passo dello Stelvio is een bergpas in het noorden van Italië. De Stelvio is met zijn 2.758 meter de hoogste pas in Italië en één van de mooiste en tevens een van zwaarste beklimmingen in het wielrennen. De Stelvio pas is een verbindingsweg tussen de dorpen Bormio (westkant) en Prato Allo Stelvio (oostkant). De Stelvio is beroemd om zijn vele haarspeldbochten (tornanti). Van Bormio tot de top liggen er 40 haarspeldbochten op je te wachten, van Prato naar de top 48.

Passo del Mortirolo

De Passo del Mortirolo is 1.727 meter hoog en vormt de verbinding tussen de bergdalen Val Camonica en Valtellina. De klim is smal en tegenliggers moeten gebruik maken van de “invoeghavens” om elkaar te passeren. Een aantal paaltjes aan de voet van de klim zorgen er voor dat te brede voertuigen geen gebruik kunnen maken van de pas. Tot 1990 was de Passo del Mortirolo een onverharde weg.

Meer (race)info over de Granfondo Stelvio Santini : http://www.granfondostelviosantini.com/race-info/

Verblijf Bormio & Hotel

Het 3-sterren hotel Vallecetta is gedurende drie dagen onze thuisbasis. We beschikken over 2- en 3-persoons kamers. Op zaterdag en zondagochtend staat er een uitgebreid ontbijt klaar. En vrijdag-, zaterdag- en zondagavond maken we kennis met de traditionele Italiaanse keuken.

Vanuit het centraal gelegen hotel zijn een aantal grote beklimmingen met adembenemend uitzicht uitstekend bereikbaar: Passo del Mortirollo, Gavia en natuurlijk de beroemde Passo dello Stelvio.

Op zondagochtend ontbijten we extra vroeg (circa 7.00u) waarna we gezamenlijk naar de start van de Granfondo Stelvio Santini fietsen.

Adres hotel Vallecetta : Via Milano, 107, 23032 Bormio SO, Italy (telefoonnr. +39 0342 904587).

Bormio

Bormio wordt gedomineerd door de 3.075 meter hoge wand van de Monte Reit. Langs de plaats stromen twee rivieren; de Adda in het westen en de Frodolfo ten zuiden van het centrum. Ten noorden en oosten van Bormio ligt het uitgestrekte Nationaal Park Stelvio. ’s Winters transformeert Bormio in een belangrijke wintersportplaats.

Het centrum van Bormio heeft zijn middeleeuwse karakter behouden. Enkele belangrijke gebouwen zijn de stadstoren met zijn zwaluwkantelen, de kerk San Gervasio e Protasio, het Palazzo de en de 12de-eeuwse kerk San Vitale met zijn ranke klokkentoren. Beroemd zijn de termaalbaden van Bormio (Terme di Bormio), welke zelfs teruggaan tot de 1e eeuw van onze jaartelling.

Programma

Hieronder het programma op hoofdlijnen van de vierdaagse busreis naar de Granfondo Stelvio Santini.

Donderdag 2 juni

18.00u Verzamelen in Rossum en inladen bagage en fietsen

19.00u Vertrek touringcar richting Bormio, Italië

Vrijdag 3 juni

10.00u Aankomst Bormio & inchecken hotel Vallecetta

13.00u Vrij programma, voor de liefhebbers wordt een trainingsrit georganiseerd

19.30u Gezamenlijk diner in hotel Vallecetta

21.00u Vrij programma en/of het Italiaanse uitgaansleven

Zaterdag 4 juni

08.30u Gezamenlijk ontbijt

11.00u Trainingsrit, de liefhebbers verkennen alvast de Passo del Mortirollo of de Passo dello Stelvio

19.30u Gezamenlijk diner in hotel Vallecetta

21.00u Vrij programma en/of het Italiaanse uitgaansleven

Zondag 5 juni

07.00u Gezamenlijk ontbijt

08.30u Start Granfondo Stelvio Santini 2015

18.30u Gezamenlijk inladen bagage en fietsen

19.30u Gezamenlijk diner in hotel Vallecetta

21.00u Vertrek touringcar naar Rossum, Nederland

Maandag 6 juni

10.00u Aankomst in Rossum en uitladen bagage en fietsen

Kosten

Cycloteam leden betalen voor deze prachtige vierdaagse fietstrip slechts € 325,-. Voor niet-leden bedraagt de prijs € 350,-. Dit is inclusief busreis, vervoer fiets, 2 overnachtingen, 2x ontbijt en 3x diner (inclusief twee consumpties per avond) en exclusief inschrijfgeld Granfondo Stelvio Santini, lunches en consumpties ter plaatse.

Het is mogelijk op eigen gelegenheid naar Bormio te reizen. In dat geval  betalen Cycloteam leden voor de vierdaagse fietstrip € 225,- en niet-leden € 250,-. Dit is inclusief 2 overnachtingen, 2x ontbijt en 3x diner (inclusief twee consumpties per avond) en exclusief busreis, vervoer fiets, inschrijfgeld Granfondo Stelvio Santini, lunches en consumpties ter plaatse. Je zorgt dus zelf voor het vervoer van je fiets of je huurt ter plaatse een fiets.

Aanmelden via info@cycloteam.com  o.v.v. fietstrip  Granfondo Stelvio Santini 2016.

Let op, je bent zelf verantwoordelijk voor je reisverzekering en je inschrijving voor de Granfondo Stelvio Santini. Inschrijven kan ter plaatse of via: http://www.granfondostelviosantini.com/race-entry/

 

Gegevens

Begin:
02/06/2016
Einde:
06/06/2016
Evenement Categorie:
advertenties