1e Bavaria Ronde van Rossum groot succes

ROSSUM – De Ronde van Rossum kreeg in de persoon van routinier Marcel Alma de winnaar die de organisatie verdiende.
Marcel Alma glundert met zijn overwinning in de Ronde van Rossum. Het was een passende eerste winnaar in de terugkeer van dit evenement op de agenda.

“Ik rijd tientallen criteriums per jaar maar toen ik zag dat deze ronde terug op de kalender  kwam heb ik meteen ingeschreven. In 1985 reed ik hier al in de prijzen als nieuweling en dat soort wedstrijden vergeet je niet snel”, herinnerde de Harskamper zich.

Alma (43) gaf zaterdag na drie ronden van de in totaal zestig kilometer, al vol gas en kreeg vijf man mee. Voor een supersprint, acht ronden voor het einde, wilde Marcel Alma zich nog wel even extra inspannen en leek hij alleen naar de finish bij De Gouden Molen te rijden. Alma: “Het werd uiteindelijk knap zwaar in mijn eentje. Ik heb op Thom van Beek gewacht en we zijn samen naar de finish gereden.” Alma, erkend sprinter, wist dat hij Van Beek er wel af kon rijden en won zijn

Marcel Alma glundert met zijn overwinning in de Ronde van Rossum. Het was een passende eerste winnaar in de terugkeer van dit evenement op de agenda.zesde wedstrijd in 2013. “Toch was ik niet helemaal zeker van mijn zaak want een paar weken geleden klopte hij mij nog hier vlakbij in Brakel.” Alma kon de aardbeien, champagne, een goed gevulde envelop en een handgemaakt sieraad van Karin Springer mee naar de Veluwe nemen.

Geloof in terugkeer

Cycloteam’s Daan Holdrinet is medeorganisator van de Ronde van Rossum: “Wij geloofden met onze stichting Cycloteam.com in de terugkeer van deze toch unieke ronde, die bijna dertig jaar is weggeweest. Wij wilden het ook meteen goed doen. Een fraaie ambiance, een VIP-dorp en een mooie rondje van 1800 meter dat alles in zich heeft. Bovendien viel het weekeinde samen met de kermis in Rossum en dat maakt een wielerronde altijd speciaal.”

Traditie

Holdrinet vervolgt: “Sponsoren zijn enthousiast geworden en hebben financieel geholpen om deze ronde terug te krijgen.” De geldprijzen waren kennelijk interessant genoeg om grote namen als Marcel Alma naar de Bommelerwaard te krijgen. Wielrennen blijft maar groeien in populariteit in de regio, dat bewijzen diverse evenementen. Holdrinet is ervan overtuigd dat de ronde opnieuw een traditie wordt en in 2014 weer op de kalender staat.

 

advertenties